Denne bilen driftes av solskinn

Men vi må nok vente en god stund før den kommer på det norske markedet.

<b>AERODYNAMISK FOKUS:</b> Den aerodynamiske tunnelen under bilen skal være med å skape en god kjøreopplevelse, samtidig som den minsker luftmotstanden.  Foto: U EINDHOVEN/BART VAN OVERBEEKE
AERODYNAMISK FOKUS: Den aerodynamiske tunnelen under bilen skal være med å skape en god kjøreopplevelse, samtidig som den minsker luftmotstanden. Foto: U EINDHOVEN/BART VAN OVERBEEKEVis mer

Nederlandske studenter har nå utviklet en bil kun drevet på solteknologi.

Elbilen som er ment å være en typisk familiebil, rommer fire personer, og genererer ifølge utviklerne faktisk mer strøm enn den bruker. I tillegg skal den visst være både «intelligent» og komfortabel.

Studenter i arbeid

Det er 21 studenter fra Eindhoven University of Technology (TU/e) som har utviklet bilen som har fått navnet Stella Lux.

Prosjektet har sine røtter fra 2013 da studentene bygget en solscelledrevet bil til World Solar Challenge race, som holdes i Australia. I oktober skal den samme gjengen ned og konkurrere igjen, denne gangen med Stella Lux.

Les også: Denne bilen går på saltvann

Aerodynamisk og god fart

Med en toppfart på 125 kilometer i timen, og et rekkevidde på 1.000 kilometer med fulladet batteri, kan dette være enden på den store ladekrigen i fremtiden?

Bilen ser fortsatt ikke ut som en tradisjonell familie-sedan, men skal visstnok være nokså komfortabel.

Teknologi på høyt nivå

INGEN VANLIG BIL: Den ligner kanskje ingen klassisk familiebil, men med fire seter skal en klassisk norsk familie kunne passe godt inn i Stella Lux. Foto: U EINDHOVEN/BART VAN OVERBEEKE
INGEN VANLIG BIL: Den ligner kanskje ingen klassisk familiebil, men med fire seter skal en klassisk norsk familie kunne passe godt inn i Stella Lux. Foto: U EINDHOVEN/BART VAN OVERBEEKE Vis merI tillegg til at studentene har utviklet en egen app til bilen, som kan følge dens ladeprosent og status (som også finnes for de fleste elbiler idag), kan en også låse opp, få alternative ruter som generer mer energi og legge kjøreruten opp til kalenderen din.

Fundraising til utvikling

For å utvikle konseptet videre har studentene startet en såkalt crowdfunding (folkefinansiering), for å samle penger. De har allerede samlet inn 33.800 euro, og sikter mot 180.000.

Les også: Denne appen gir deg tilgang til kollektivfeltet

I videoen under kan du selv se bilen i drift, og høre mer om den, gitt at du forstår nederlansk.