Tøff? Tja... Stygg? Ja! VX2 ER styggtøff! <A HREF="http://www.dinside.no/dh_bilde/4186.jpg"> Klikk her for større bilde</A>
Tøff? Tja... Stygg? Ja! VX2 ER styggtøff! Klikk her for større bildeVis mer

Den styggeste bilen i gata

Bilutstillinger er fremfor alt en hyllest til de vakre eller praktiske linjer. Men av og til slår enkelte produsenter til med prototyper som er alt annet enn vakre. Isuzu kom med et slikt eksempel i år. Hils på Isuzu VX2 - ganske enkelt en skikkelig stygg bil!

Man skulle nesten tro at designeren bak denne bilen skulle ønske sitt navn unntatt fra offentligheten. Men neida, briten Simon Cox er tydeligvis stolt av sitt verk. Og ikke nok med det - han har faktisk designet en annen bil for Isuzu som nesten er like stygg, og den har Isuzu satt i produksjon under navnet Vehi-CROSS. Den er faktisk så populær at Tamiya - produsent av radiostyrte lekebiler - har laget en radiostyrt modell av Vehi-Cross.

Store hjul - liten bil

Tamiya har laget en radisostyrt versjon av Vehi-Cross.
Tamiya har laget en radisostyrt versjon av Vehi-Cross. Vis mer


Tilbake til VX2 - bilen skal nå vises på bilutstillingen i Birmingham, men ble vist første gang på den internasjonale bilsalongen i Tokyo i fjor høst. Et iøynefallende trekk ved bilen er at den er høy, og hjulene er enorme. Dimensjonen er oppgitt å være 255/60-18, og det trengs vitterlig høyde for å få plass til så store dekk.

Japansk beskyttelsesdrakt

...og her er versjonen du kan sette deg bak rattet i.
...og her er versjonen du kan sette deg bak rattet i. Vis mer

Designeren påpeker at han har hentet inspirasjon fra Paris-Dakar rallyet, samt asiatiske elementer som beskyttelsesdrakten til japanske kampsportutøvere for å skape et aggressivt og sterkt design. Man må vel innrømme at det har de lykkes med - men hvorvidt noen faktisk ønsker å bli sett i en slik bil på Karl Johan er et helt annet spørsmål.

VX2 er 410 cm lang, 182 cm bred og 169 cm høy - den er med andre ord betydelig mindre enn den ser ut til å være ved første øyekast. Likevel har de fått plass til den største motoren fra Isuzu - en 3,2-liters V6-motor.

Artikkelen fortsetter under annonsen