Den store bilfesten

Etter to uker med uavbrutt bilfeiring i Paris ble Le Mondial avsluttet i går kveld. Vi presenterte helt i starten av bilutstillingen de viktigste nyhetene. Nå er det på tide å oppsummere...

Publisert
Sist oppdatert
Den store bilfesten
Ny syvseters fleksibil fra Kina: Landwind Fashion
Ny syvseters fleksibil fra Kina: Landwind Fashion Vis mer
Renault Nepta - konsept
Renault Nepta - konsept Vis mer


...og vi gjør det med tre fotoalbum med utvalg fra de 660 bildene vi hadde med hjem fra Paris. Glem nå bilavgifter et øyeblikk og nyt mangfoldet bilverdenen har å by på. Legg spesielt merke til den meget spesielle historiske samlingen hvor vi blant annet finner en bil fra 1884, en av de mest gedigne Bugatti Royale, en Facel-Vega og en el-bil som gjorde 100 kilometer i timen før år 1900!

Nye/delvis nye modeller

Her bringer vi ferskere bilder av modeller som den overraskende fleksibilen fra Kina, Landwind Fashion, tidligere omtalte men helt nye modeller som Kia Cee'd, Honda CR-V, Ford Mondeo, Toyota Auris, Chevrolet Epica og Captiva og Opel Antara og GT for bare å nevne noen.

Kommende modeller/konsepter

Som vi nevnte er franskemennene i en bølgedal når det gjelder nye produkter - i Frankrike snakkes det om "krise" selv om det selvfølgelig er snakk om et opphold mens neste generasjon modeller forberedes. Imidlertid måtte noe gjøres for at ikke showet i Paris skulle miste glansen for hjemmepublikummet, og flere spektakulære konsepter fra Renault, Peugeot og Citroën gjenspeilte dette. Også Ford, VW og Mazda hadde spennende prototyper å vise frem. Enkelte av konseptene kan forventes som produksjonsmodeller i overskuelig fremtid.

Fantastiske veteranbiler

Den store bilfesten


Le Mondial de l'Automobile, som Paris-utstillingen heter offisielt, hadde denne gangen trommet sammen de fineste eksemplene på fordums automobilprodukter, hentet inn fra diverse lokale og nasjonale veteranbilsamlinger. De befant seg i hall 8 under banneret "L'incroyable collection" (den utrolige samlingen). Ta en titt på dem, det setter ting litt i perspektiv å studere nærmere de bilene våre besteforeldre/oldeforeldre eller deres samtidige kjørte.

Og så var det sluttstrek fra Paris 2006. På gjensyn i Frankfurt i 2007!

  • Fotoalbum 1: Store bilder av nyhetene finner du her - med bildetekster.
  • Fotoalbum 2: Kommende modeller, konsepter og prototyper.
  • Fotoalbum 3: Den utrolige samlingen.
  • Alt om bilene: Her finner du lenkene til våre mer dyptgående saker om alle de viktige nyhetene som ble presentert på Parismessen.

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer