Den store barnesete-testen 2012

Kjøp frarådes på 7 av 32 testede bilstoler.

VINNER OG TAPER: Det er ikke det samme hvilken du velger. Bilstolen til høyre (Cybex Juno-Fix) er blant de beste i denne testen av bilstoler, mens du frarådes å kjøpe bilstolen til venstre (Peg Perego Viaggio Convertible). Foto: ADAC Technikzentrum Landsberg
VINNER OG TAPER: Det er ikke det samme hvilken du velger. Bilstolen til høyre (Cybex Juno-Fix) er blant de beste i denne testen av bilstoler, mens du frarådes å kjøpe bilstolen til venstre (Peg Perego Viaggio Convertible). Foto: ADAC Technikzentrum Landsberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Europeiske forbrukerorganisasjoner har testet 32 babyseter, barneseter og beltestoler. Her ser du vinnerne, og hvilke modeller du bør holde deg lang unna.

Til sammen er dermed over hundre babyseter (0-13 kg), barneseter (9-18 kg) og beltestoler (15-36 kg) vurdert siden 2003.

Vi har samlet testresultatene for de beste og de dårligste bilstolene i denne artikkelen. Per i dag vil du finne testresultater for alle tester inntil 2011 der. DinSide vil komme tilbake med en ny samleoversikt hvor vi også tar med årets ferske resultater.

Cybex Juno-Fix i vektklasse 9-18 kilo får 80 poeng. Foto: Foto©Ralph Wagner
Cybex Juno-Fix i vektklasse 9-18 kilo får 80 poeng. Foto: Foto©Ralph Wagner Vis mer
Cybex Aton 2 med isofix-base er blant testvinnerne i denne omgang. Foto: Foto©Ralph Wagner
Cybex Aton 2 med isofix-base er blant testvinnerne i denne omgang. Foto: Foto©Ralph Wagner Vis merTestvinnerne

Det er tre stoler som utmerker seg i testen denne gangen, og som er merket som testvinere i resultatlisten hos FDM. Det er imidlertid verdt å merke seg at det er ingen av denne gruppen med testobjekter som oppnår full score, det er altså ingen som blir kategorisert som svært bra.

  De beste stolene i denne omgang er:
 • Cybex Juno-Fix / vektklasse 9-18 kilo: 80 poeng
 • Cybex Aton 2 & Aton Base-fix / vektklasse 0-13 kilo: 78 poeng
 • Cybex Solution X2 / vektklasse opp til 36 kilo: 74 poeng

De beste bilstolene som er testet hittil, har fått 82 poeng. Det er MAXI Cosi Cabriofix med Easyfix (testet i 2007), Römer Baby-Safe plus SHR II med isofixbase (testet i 2011) og Britax Baby-Safe plus SHR II med isofixbase (testet i 2011). Alle disse er for de minste, i vektklasse 0-13 kilo.

Det er Cybex Juno-Fix og Cybex Aton 2 med isofix-base som får høyest score i denne omgang, med henholdsvis 80 og 78 poeng.

Cybex Juno-Fix, som altså har fått 80 poeng, er av typen med mavepute foran barnet. Det er den første stolen i denne vektklassen, som oppnår best i test etter de nye kriteriene. Stolen kan brukes med eller uten isofix, men vær oppmerksom på at stolens egenskaper blir noe dårligere dersom den benyttes uten isofix-fester.

Cybex Aton 2 med isofix-base får samletkarakter god. Den blir betegnet som meget god på sikkerhet, god på brukervennlighet og meget god på skadelige kjemikalier. Denne stolen er en videreutvikling av stolen Cybex Aton, som ble testet i 2011, og som den gang fikk 75 poeng.

Om testen

Testene gjøres av den tyske bilistorganisasjonen ADAC, i samarbeid med International Consumer Research & Testing (ICRT). ICRT er en paraplyorganisasjon for testvirksomheten til 40 forbrukerorganisasjoner på verdensbasis, som det norske Forbrukerrådet inntil nylig har vært en del av.

Testresultatene fra den siste store bilstoltesten er tilgjengelig hos europeiske forbrukerorganisasjoner og bilistorganisasjoner, som Forenede Danske Motorejere (FDM), Tænk og ADAC.


Vi minner om at DinSide, i likhet med de fleste nordiske eksperter på sikkerhet for barn i bil, anbefaler at barnet sitter bakovervendt så lenge som mulig.

Disse bør du ikke kjøpe

Dette er stolene som kommer dårligst ut i testen, og som du frarådes fra å kjøpe:

Easycarseat Inflatable - god på brukervennlighet, men ekstremt dårlig på sikkerhet. Foto: Foto©Ralph Wagner
Easycarseat Inflatable - god på brukervennlighet, men ekstremt dårlig på sikkerhet. Foto: Foto©Ralph Wagner Vis mer


Vær særlig oppmerksom på den oppblåsbare stolen Easycarseat Inflatable, hvis patent er helt ny på dette området, men det viser seg å ikke være noen god patent for etterfølgelse. Setet får 7 poeng av 100 mulige, og får betegnelsen svært dårlig på alle punkter som gjelder sikkerhet. Den får imidlertid bra på brukervennlighet.

 • Britax Hi-Way II / vektklasse opp til 25 kilo
 • Peg Perego Viaggio Convertible / vektklasse 0-18 kilo
 • Phil & Teds Tott XT / vektklasse 9-36 kilo
 • Kiddy Guardianfix Pro /vektklasse 9-36 kilo
 • Easycarseat Inflatable / 15-36 kilo
 • Graco Junior Maxi/ opp til 36 kilo
 • Graco Logico L/ opp til 36 kilo

Graco Logico L og Graco Junior Maxi er puter, altså uten rygg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer