Den skumleste bilen i gata

At Chrysler lager en "spesialbil" i Halloween-farger er ikke annet enn en litt hyggelig nyhet. Det som er verdt å merke seg, er at Chryslers varemerke Plymouth forsvinner fra markedet.

Den skumleste bilen i gata

Kanskje ikke så rart. Bilene fra Chrysler og Plymouth har vært så og si identiske, bortsett fra mindre designmessige forskjeller og forskjeller i utstyrsnivå. Samtlige biler som har blitt markedesført som Plymouth finnes nå under Chrysler-navnet, og det var i forbindelse med denne endringen at Chrysler valgte Sebring som modellnavn på det vi er vant til å kalle Stratus. (Den nye Chrysler Stratus, som altså vil hete Chrysler Sebring når den kommer til Norge på vårparten kan du lese mer om her

Prowler er et høyst uvanlig syn på norske veier, og importeres normalt ikke av den norske Chrysler-importøren. I USA har det derimot blitt solgt 6.300 Prowlers, de aller fleste med sort eller rød lakk.

Nå kommer den altså i en knall orange farge -- i tide til den amerikanske Halloween-feiringen.

Dette er Plymouth/Chrysler Prowler

Første gang vist i Detroit som konseptbil på Detroit-utstillingen i 1993. Produksjonsmodellen var klar i til samme utstilling i 1996, og ble satt i salg senere samme år som 1997-modell. Bilen er en "serieprodusert hot-rod".

Prowler er utstyrt med en 3,5-liters V6-motor 253 hk/346 Nm. Bilen er 419 cm lang, hele 194 cm bred, men bare 129 cm høy. Vekten er 1.287 kilo.

Relaterte lenker:

Bakspeil med elektronisk informasjon - først i Prowler.
Chrysler GT Cruiser-konsept.
Flere konspeter fra Detroit-utstillingen 2000.
TEST: Chrysler PT-Cruiser

Artikkelen fortsetter under annonsen