Bugatti Veyron og Lamborghini Aventador, to slektninger i kamp.
Bugatti Veyron og Lamborghini Aventador, to slektninger i kamp. Vis mer

Den raskeste bilen

Hva skjer når man putter noen av verdens raskeste biler i duell? Ikke bare én duell, men tre?

Publisert
Sist oppdatert

Vi hører til stadighet at bilprodusenter bedyrer å være raskest: Første bil til 100 km/t, eller 200 og 300, for den saks skyld. Men hva skjer når man setter disse på startstreken, og ber om et svar?

Amerikanske Head2Head har gjort det mange skulle ønske de kunne gjøre. De har satt fire biler i en cup-lignende duell for å finne ut hvem som er raskest. Bilene blir satt av sted på en øde flystripe, og siste bil til andre enden av den berømmelige kvartmila er vinneren.

De tre første utvalgte bilene har helt forskjellig oppsett. McLaren MP412 C har en V8 som drivmiddel. Lexus LFA har en svært underholdene hylende V10 å rutte med, mens Lamborghini Aventador får kreftene fra en V12'er.

De tre bilene settes av sted, med de resultatene som måtte komme. Så dukker Bugatti Veyron opp ....

Bugattis verdensrekord

Etter å ha sett videoen kan man likevel spørre seg, er dette den mest rettferdige måten å kåre den raskeste bilen på? Ja, i USA er det visst det. I Europa har vi Nürburgring, som snur resultatlista for denne videoen mer eller mindre på hodet. Der er det denne testens taper som i sin tid var raskest.

Test: Lexus LFA på Nürburgring

Se de heftige duellene:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer