Reva NXR
Reva NXRVis mer

Den kommer snart - vi har prisen

Hvis alt går etter importørens planer, vil de første eksemplarene være på plass her i landet allerede kommende sommer.

Bilen vi snakker om heter Reva NXR, og vil kunne skilte med fire sitteplasser, litium-ion-batterier og inntil 16 mil rekkevidde. Og ifølge importøren vil prisen ligger på under 240.000 kroner for en godt utstyrt utgave, som blant annet kan skilte med skinnseter.

Synes du 240.000 kroner er latterlig mye for en elbil? Ja, med tanke på at elbiler slipper både engangsutgift og merverdiavgift, så er prisen oppsiktsvekkende høy. For å forstå prisen må man imidlertid være klar over at batterier er svært dyre, ikke minst de avanserte litium-ion-batteriene som Reva NXR vil kunne skilte med. Ifølge den norske importøren, Nordisk Elbil AS, utgjør batteripakken omlag halvparten av totalkostnaden ved en NXR.

Dyrt klima

Det norske klimaet er et annet fordyrende element. Den norske importøren er nødt til å utruste norske utgaver med både oppvarming av batterikassen og mulighet for lading over både 10- og 16-ampere-kurser. Ikke minst må bilene i tillegg utrustes med dyre, dieseldrevne tilleggsvarmere fra Eberspächer.

Først med fire

Hva med deg?

Vurderer du å kjøpe elbil? (Avsluttet)
Nei(40%) 490
Ja, i løpet av de nærmeste tre årene(28%) 343
Usikker(18%) 218
Ja, i løpet av de nærmeste året(10%) 119
Eier allerede en elbil(4%) 45
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det man også må ha med i beregningen, er at Reva NXR, hvis den kommer allerede til sommeren, vil bli den første kommersielt tilgjengelige elbilen her i landet med fire sitteplasser. Dette i motsetning til dagens Reva i, som koster rundt halvparten, men som kun kan frakte to personer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Penere

Også utseendemessig må NXR kunne betegnes som langt mer attraktiv enn Reva i. Sistnevnte har en så sær og spesiell front at den for mange er svært vanskelig å like. NXR derimot, fremstår i det minste som langt mindre sær og spesiell.

Reva NXR
Egne bilder fra Frankfurt-utstillingen. Foto: Knut Moberg
Rev NXG
Egne bilder fra Frankfurt-utstillingen. Foto: Knut Moberg

Artikkelen fortsetter under fotoalbumet.


"Sportsbil"

Indiske Reva ligger forøvrig overhode ikke på latsiden. I tillegg til NXR, lover de at den sportslige toseteren NXG skal settes i produksjon i 2011. Denne vil ha en maksimalt oppnåelig rekkevidde på 20 mil, skal kunne skilte med en toppfart på 130 kilometer i timen og er utrustet med targa-tak. NXG-prisen er foreløpig i det blå, men bilen vil - grunnet en kraftigere batteripakke på 96 volt - sannsynligvis bli en god del dyrere enn NXG.

Sikkerhet?

Vi vil komme tilbake med flere saker om Revas kommende modeller etter hvert som mer informasjon blir tilgjengelig. Blant annet vil vi fokusere på om det viktige sikkerhetsaspektet er ivaretatt.

Les også:

  • DinSide Motors juveler
  • Youtube-video fra avdukingen av Reva NXR på Frankfurt-utstillingen.