Den dagen bilen forsvant

KOMMENTAR: Hvor var skiltene den dagen bilen ble borte?

Se, Trafikketaten har tatt seg bryet med å sette opp TO forbudsskilt! Foto: Stine Okkelmo
Se, Trafikketaten har tatt seg bryet med å sette opp TO forbudsskilt! Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OK - først en advarsel: Dette er en ganske personlig kommentar. Men hold ut, det er ikke bare for å sutre på egne vegne vi publiserer dette!

Da jeg kom hjem fra jobb en vakker dag i mars, var bilen min borte. Forsvunnet som dugg for solen, fra gromplassen jeg hadde vært så heldig å finne rett utenfor inngangen til leiligheten min, i en sidegate midt på Majorstua i Oslo.

Noen hadde stjålet bilen min! Kunne det være tilfelle at en tjuvradd hadde tatt seg bryet med å stjele min lille, unnselige Toyota Yaris Verso? Den var jo ikke akkurat det største gliset i gata, for å si det sånn.

Jeg skal ikke utbrodere rundt turen jeg tok opp til politistasjonen for å få den meldt stjålet, ei heller nevne alle telefonene politibetjenten tok for å forsikre seg om at den ikke var tauet vekk. Men etter å ha sittet der en time, og fylt ut skjemaet helt ferdig, kommer betjenten på et siste nummer han skal ringe. Og ganske riktig.

Bilen min hadde blitt tauet bort.

Jeg ble først glad for at den ikke var stjålet, men den gleden varte kort da jeg skjønte at å få den tilbake ville koste meg 2.740 kroner. Jeg kunne banne på at jeg ikke hadde sett snurten av et forbudsskilt da jeg hadde parkert bilen i gaten kvelden før.

Vær obs når du parkerer bilen i norske byer disse dager! Nå rydder de nemlig gatene før 17. mai.

Jeg konktaktet en lite imøtekommende dame i Trafikketaten, som ganske surt forklarte meg at skiltet skulle stå i kjøreretningen. Den aktuelle gaten har parkering på én side, og fra enden jeg svingte inn var dette på venstre side, altså parkerte jeg mot kjøreretningen.

Men i en nesten 200 meter lang gate, burde ikke Trafikketaten ha skiltet flere ganger enn bare i det ene hjørnet?

- Det blir det samme som at fartsgrenseskiltene skal stå på motsatt side av veien i forhold til der du kjører, det, svarte den lystige lerkefuglen i telefonen.

Jeg bestemte meg for uansett å sende inn en klage. Jeg innså at sjansen for at jeg fikk pengene tilbake var minimal, men mente Trafikketaten burde kunne skjønne at det ikke holder å skilte bare i den ene enden i en såpass lang gate, når det er fullt mulig å komme kjørende inn i andre enden, også.

Har du opplevd noe lignende, der du mener at skiltingen har vært for dårlig? Skriv i debattforumet.

Et par uker senere kom svaret. Klagen ble avvist, vedlagt fulgte et fotografi av bilen min, der saksbehandler hadde vært så vennlig å ringe inn forbudsskiltet som så vidt kunne skimtes langt der borte i enden av gaten. I bildet står min bil parkert sammen med nærmere FEM andre biler. Siden jeg sto parkert cirka midt i gaten, anser jeg det som svært sannsynlig at det sto en fem-seks andre biler feilparkert bak meg igjen, da disse sto enda lenger vekk fra forbudsskiltet.

Burde ikke det være en indikasjon på at her var det skiltet for dårlig?

Jeg har tungt for å tro at Trafikketaten og de som står for gaterenholdet syns det er gøy å måtte fjerne et titalls biler før de får ryddet. Men kanskje, kanskje er det litt fint, for da renner pengene inn?

Det har gått noen uker. Men nå skal gaten feies til 17. mai, og da forbudsskiltene dukket opp denne uken, kom det TO forbudsskilt (se selv i bildet øverst i saken). Ett i enden av gaten (med kjøreretningen), og ett sånn cirka midt på, halvveis mellom gatehjørnene.

Denne gangen var det ikke noe problem å få med seg parkeringsforbudet, selv om man kom inn i gaten fra "feil" side.

En aldri så liten innrømmelse fra Trafikketaten om at de faktisk skiltet mangelfullt forrige gang? Det er fint hvis det var mitt innspill som gjorde at de bestemte seg for å sette opp to forbudsskilt denne gangen, men jeg er fortsatt sur for at jeg og de ti andre bileierne måtte betale forrige gang.

Jeg skal sende inn enda en klage. Denne gangen er det jeg som har tatt et bilde - av en gate med TO forbudsskilt. Jeg skal tegne en finfin ring rundt dem begge to.

Håper det er den lerkefuglen som åpner konvolutten.

Tilleggsinfo: Jeg har kontaktet Trafikketaten for å be dem kommentere denne kommentaren, men det ville de ikke.