Nordmenn er sultne på elbiler, men vi må være forberedt på å sulte lenge. Konseptene preges foreløpig av elektriske hyperbiler med kort rekkevidde og fokus på aksellerasjonstallene fra 0-100 km/t.
De fornuftige bilene som ble vist var Hyundai Kona Electric og Jaguar I-Pace, og begge kommer til Norge i år.
Derimot skuffet Audi stort med e-tron. Vi trodde vi endelig skulle få se den ferdige bilen, men i stedet fikk vi nok en maskert konseptbil med flere attributter vi vet aldri vil komme på den originale bilen, som sies å komme til Norge neste år.
Derimot overrasket Porsche med den helelektriske Mission E Cross Turismo.



Overraskende hybrid
Vi ser vi en helt klar endring ved hybridbilene. Ingen utvikler lenger biler som klarer mindre enn 50 kilometer på ren strøm, blant annet fordi Kina har dette som et minimumskrav. Og det markedet er stort.
Bentley Bentayga Hybrid med 3-liters V6, fem mils elektrisk rekkevidde og skinntrukket ladegrep bidrar neppe til å redde verden. Range Rover og Range Rover Sport er hakket bedre. De har i det minste den splitter nye 2-liters bensinmotoren på 300 hester i kombinasjon med elmotor på 116 hk. Den får en systemeffekt på 404 hk. Den vil også klare rundt fem mil elektrisk.
Mercedes, derimot, stod kanskje for den største overraskelsen. De erstatter den populære bensinhybriden med dieselhybrid. De bruker den splitter nye og svært gjerrige 2,2 liters dieselen som sitter i dagens Mercedes E220d med 194 hester i kombinasjon med en elektrisk motor på 120 hester. Batteripakka på 13,8 kWt sikrer fem mils rekkevidde på strøm.


Løsningen er logisk. En gjerrig motor til bruk på landeveien og en elmotor i byen.
Mercedes gambler på at løsningen deres fritas forbudet mot diesel i byene. Argumentet er at den er utstyrt med et såkalt «Geofence». Det gjør at byer og områder som ønsker forurensningsfrie soner, kan legge inn dette i kart som gjør at bilene automatisk slår over til strøm når de kjøres innenfor disse områdene. Kartlegging av kjøremønsteret gjør at bilen kan lade langs landeveien dersom den tror bilen er på vei inn mot en forurensningsfri sone.

Det peneste konseptet
Mazda Vision Coupe ble første gang vist i Tokyo, men hadde Europa-premiere på Geneve og vant prisen «Concept Car of the Year».
Den linjelekre skapelsen har klassiske bakhjulstrukne og sofistikerte linjer. De enorme hjulene, som måler halve høyden på bilen, bidrar sterkt til det. Fronten er giftig, men når vi ser hvordan CX-5 har blitt, er det lett å tro at det kunne vært kort vei til produksjon.

Den villeste ideen
Techrules Ren RS-konseptet fra Kina skiller seg fra alt annet. Her brukes en dieselturbin til å sikre strøm til et 28 kWt batteri som skal fore hele seks elektriske motorer på til sammen 1300 hestekrefter.
0-100 skal ta 3 sekunder og toppfarten er 330 km/t. Drivlinja skal klare 130 mil på 80 liter diesel. Hvor var revolusjonen?



Viser fremtiden
VW bygger stadig ut med konsepter på sin elektriske ID-serie. Fra før har vi Hatchback som skal nå markedet i 2020, Crozz SUV og Buzz Microbus.
Nå kommer Vizzion, en svær luksussedan på 511 cm. Den vises med nivå 5 autonom kjøring, det vil si at den mangler ratt og pedaler. I stedet for tradisjonell infotainment ligger skjermene i vinduene, og alt kontrolleres med håndbevegelser.


Overraskelsen
Derimot overrasket Porsche med den helelektriske Mission E Cross Turismo. Det er en 600 hesters firehjulstrekker med fire dører og fire seter i Crossover/stasjonsvognutførelse med klare drag fra lekte Panamera Sport Turismo.
Bilen er lang og bred, men med bakkeklaring og offroad-attributter som gjør den både allsidig og svært sportslig. Den kan løftes ytterligere 5 cm på luftfjærene.
Porsche hevder at 0-100 km/t skal klares under 3,5 sekunder og 0-200 under 12 sekunder. Porsche lover gjentatte akselerasjoner med samme resultat, noe som ikke alle kan skryte av. Foreløpig rekkevidde oppgis til ca 40 mil.

Den mest kvalmende
Det er mange tilbydere til rånere med mye penger og lite smak. Mansory er en av dem. De tar utgangspunkt i sinnssyke biler som allerede originalt er på kanten av overdesignet, og ganger alt med 10.
De hadde både Rolls Royce Phantom, Bentley Bentayga og Bugatti på standen og alle tok kaka med både farge- og materialvalg både innvendig og utvendig.


Eventyret
Rimac Concept two: Det kroatiske superbilmerket har bare laget konsepter til nå og ble for alvor verdenskjent da Richard Hammond kjørte av veien i The Grand Tour.
Rimac måtte tilbake til tegnebordet da Tesla lanserte sin nye Roadster. Det nye konseptet skal ha nivå 4 autonom kjøring og skal klare 0-100 km/t på 1,9 sekunder. Batteripakka er på 200kWt og effekten som var 1240 hester og 1600 Nm i Project One, blir langt høyere i dette konseptet.
Det ble kun bygget 8 av Concept One. Det planlegges 100 av den nye. Rekkevidden blir på blyge 33 mil. Ved pen kjøring.

Mest retro
Honda lager et helt eget 60-tallsinspirert design på sine elektriske modeller. De representerer noe helt nytt og annerledes. På Geneve viste de Urban EV, en todørs kombi i Polo-størrelse som Honda hevder skal lanseres i løpet av neste år.
Nå vises en todørs sportsbil med navn Honda Sports EV Concept. Honda hevder at mottakelsen er overveldende og at de vil settes i produksjon, men infoen om bilene er så å si ikke-eksisterende og Ingen av de kan bli noen storselgere og. Rekkevidden på 25 mil imponerer ingen.
Den raskeste
John Hennesey har bygget ekstreme luksusbiler i 27 år. Alle har vært basert på eksisterende bilmodeller.
Nå har han for første gang bygget sin egen, Venom F5, og målet er at den skal bli verdens raskeste. Hyperbilen veier 1360 kilo og drives av en helt egenutviklet 8-liters V8 med dobbelturbo.
Målet er 1600 hester og ha en toppfart på vanvittige 483 kilometer i timen. Bilen skal produseres i kun 24 eksemplarer, og allerede skal ti av dem være solgt. En av dem til en nordmann, skal vi tro sjefen sjøl.
Her kan du se flere heftige biler fra messegulvet:
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Mer om vilkårene her. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om skrivefeil eller lignende sendes til tips@dinside.no.