Den beste småbilen for 100.000

Småbilene er populære på bruktmarkedet, og har et svært lavt verditap både pprosentvis og i kroner og øre. Vi har tatt en titt på hva som finnes på markedet, og kårer de 5 beste småbilene i prisklassen rundt 100.000 kroner.

Franske og italienske biler er grovt undervurdert som bruktbiler, og ser man på prisklassen rundt 100.000 kroner finner vi uansett de nyeste modellene som er best sammenskrudd og mest pålitelige. Planlegger du å beholde bilen i flere år, er det heller ingen vits i å bekymre seg over at verditapet er noe høyere enn på de mest ettertrakdede modellene - i kroner og øre utgjør ikke verditapet så mye likevel.

Skal du bare ha bilen et års tid eller to, vil det være mest gunstig å kjøpe en av de mer populære modellen som Polo, Fiesta (ny modell) og Corsa.

Merke/modell Beste kjøp til ca. 100.000 Kommentar Bruktbiltest
1 Fiat Punto Punto 1.2 SX, 1996-modell Stor småbil, totalt undervurdert og langt bedre enn sitt rykte.  
2 Citroën AX/Saxo
Peugeot 106
Saxo 1.4 SX eller 106 1.4 XN/XR, 1996-modell Rommelig småbil, komfortabel og undervurdert. Citroën AX
Peugeot 106
3 Nissan Micra Nissan Micra 1.3, 1995/96 Høy prislapp, men svært lavt pristap og dermed meget rimelig bilhold. Nissan Micra
4 VW Polo VW Polo 1.4 (60 hk) Comfort Svært populær og med nesten like lavt verditap som Micra. God plassutnyttelse. VW Polo II
5 Renault Clio Renault Clio 1.4 RN, 5-dørs, 1997-mod Driftssikker, men litt trang. Svært gunstige priser! Renault Clio

Selv om du kanskje ikke er helt enig i vår rangering av bilene, gir listen uansett en god indikasjon på prisnivået på de 10 mest populære småbilene på markedet!

Prisene er hentet fra Norske Bruktbilpriser, men vi understreker at listen nedenfor er DinSides redaksjonelle vurdering av prisene. Listene tar utgangspunkt i gjennomsnittlig forhandlerforlangende, slik at en del av bilene bør være gjenstand for 5 - 10 prosent pruting i forhold tilprisene vi har oppgit her. Prisene er dessuten basert på gjennomsnittlig kjørelengde på 10.000 kilometer pr. år.

Ønsker du å sjekke prisene på andre biler, finner du hele prislisten på denne lenken

Artikkelen fortsetter under annonsen