Foto: LOREN KULESUS
Foto: LOREN KULESUSVis mer

Den atomdrevne bilen

Denne Cadillac'en skal kunne rulle i 100 år takket være et integrert mini-atomkraftverk...

Konseptdesign uten grenser: Her er kreasjonen til en viss Loren Kulesus (sic), og det er den utrydningstruede arten Cadillac som har fått æren av å være bærer av den teknologien Kulesus har tenkt seg.

Drivstoff for 100 år

Bilen har fått navnet Cadillac World Thorium Fuel Concept (CWT), og er designet til ære for Cadillacs 100-årsjubileum. Og hva kan vel da være mer passende enn at den skal være laget for å ha en levetid på nettopp 100 år. Og ikke nok med det: 100 år er også den tiden det skal ta før drivstoffet er oppbrukt.

Thorium

Drivstoffet er nemlig det radioaktive stoffet Thorium, grunnstoff nr. 90 i den periodiske tabell. I forhold til plutonium og uran skal dette være mindre fissilt og dermed utgjøre en mindre sikkerhetsrisiko. Via et internt og innkapslet kretsløp sørger det for ladingen av batterier som igjen leverer strøm til driften av et antall induksjonsmotorer som befinner seg i hjulene. Ja, se nøye etter: Denne bilen har ikke fire hjul men 24, plassert seks og seks i hvert hjørne av bilen.

Alle foto: Loren Kulesus

Foto: LOREN KULESUS
Foto: LOREN KULESUS
Foto: LOREN KULESUS
Foto: LOREN KULESUS
Foto: LOREN KULESUSI motsetning til resten av bilen er dessverre ikke hjulene gode for et sekel uten vedlikehold; de må ifølge Kulesus "justeres" hvert femte år.

Leserne vil ha skjønt at dette er mer en kuriositet enn en realistisk prototype på en nær forestående bilmodell. Vi synes likevel at Loren Kulesus' idé er såpass besnærende at den fortjener litt serverplass.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Loren Kulesus er industridesigner, utdannet ved Art Center College of Design i California, arbeidet for General Motors Advanced Concepts mellom 2006 og 2008 og før det for designavdelingen hos Nissan.

Kilde: Kulesus' websider på coroflot.com.

Denne artikkelen ble sist publisert 29. juli 2010