Mazda Demio kommer til Norge i september. Foto: Mazda
Mazda Demio kommer til Norge i september. Foto: MazdaVis mer

Demio: Romslig japaner

Mazda Demio ble introdusert for det japanske publikum i juli 1996. Nå, drøye toår etter introduksjonen, er turen kommet for Europa og Norge. Demio er en liten flerbruksbil som skal konkurrere mot Opel Corsa, Volkswagen Polo og Citroën Berlingo.

Tanken bak Mazda Demio var å lage en bil som både var praktisk, rommelig og lettkjørt uten at det skulle gå på bekostning av ytelse, økonomi og kjøreglede.

Rikelig med plass

Demio er ikke noen stor bil fra utsiden. Med en lengde på 380 centimeter er den for eksempel drøye 30 centimeter kortere enn en Renault Megane Scenic.Likevel skal bilen være stor nok til å få med seg to terrengsykler uten at de trenger å demonteres.

Praktiske løsninger

Japanere er kjente for å ha en del praktiske løsninger i bilene sine og Demio er ikke noe unntak i så måte. Baksetet kan du flytte frem eller tilbake alt avhengig av om du trenger mye lasteplass eller benplass til passasjerene. Med baksetene i bakerste posisjon får Demio med seg 679 liter bagasje, eller omlag ti tursekker.

To motorer

Til Norge kommer Demio med to ulike motorer. Minste alternativ yter 63 hester, mens den største yter 72 fra 1,3-liters slagvolum.
Demio med 63 hester vil koste 139 900 kroner, mens den sterkeste utgaven vil havne på 144 000 kroner når bilene introduseres i september.