Delphi med OBD-II diagnose

Med en mobiltelefon og en app kan du feilsøke bilen din.

Det finnes applikasjoner for både Android, iPhone og de fleste nettbrett.
Det finnes applikasjoner for både Android, iPhone og de fleste nettbrett. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste biler fra slutten av 90-tallet og frem til nå har en kontakt hvor bilmekanikere kan koble på et diagnosesystem. Med avanserte systemer kan de dermed lese av feilkoder og annen informasjon som kan hjelpe med å finne eventuelle problemer. Men noen liker å være sin egen bils mekaniker.

Bilbergingsselskapene bruker også diagnoseverktøy. Her kan du se hvordan det fungerer

Gjør det selv

Det har i lengre tid vært mulig å kjøpe slike diagnosesystemer, i mer eller mindre avanserte utgaver. Nå kommer det en til, og det fra en leverandør som i bilbransjen må sies å være seriøs, for det er Delphi som nå lanserer en ny dings. Denne består rett og slett av en plugg som settes inn i den såkalte ODB-II kontakten. Denne pluggen jobber således sammen med en applikasjon du må laste ned på mobiltelefonen din, og vips, du har et eget diagnosesystem for din egen bil.

Har du ikke lest denne? Test din egen bil

Foreldrekontroll

Denne setter du i kontakten for diagnoseverktøyet i bilen.
Denne setter du i kontakten for diagnoseverktøyet i bilen. Vis mer


Ved å la denne pluggen stå i kontakten kontinuerlig kan du også fjernstyre en del funksjoner, som det å låse eller åpne dørene, til å kunne spore bilen når du ikke er i nærheten av den, eller om den skulle bli stjålet. Denne GPS-funksjonen gir eksempelvis også foreldre muligheten til å overvåke hastigheter, eller legge inn en del foreldrefunksjoner når du eksempelvis skal låne bort bilen til den yngre garde. Du kan også lese av drivstoffnivået, lese av tidligere kjørte turer, og mange andre funksjoner.

Styr bilen med mobilen

Trådløs overvåking

For å kommunisere med enheten har Delphi foreløpig inngått et samarbeid med Verizon, et teleselskap som skal bistå med kommunikasjonen mellom applikasjonen og pluggen som settes i bilen. Det er dette som gir deg muligheten til å fjernstyre funksjonene. Utover de mer praktiske funksjonene kan du også bruke enheten til de analytiske oppgavene når du eventuelt skulle få et problem av teknisk art. Enheten har full kontroll over feilkodene til de aller fleste merker.

Billig eller dyr

Diagnosesystem for de fleste bilmerker er det mulig å få kjøpt på ebay, eller andre nettsteder. Prisene varierer fra et par hundrelapper, for de mer lugubre dingsene, til svimlende summer. Delphi har priset sin enhet til 250 dollar, og er antagelig å anse som en av de mer troverdige, ettersom Delphi er en av de store underleverandørene i bilbransjen.

Ford Sync, en hjelper i nøden

For å kunne bruke den nye Delphi/Verizon enheten må du ha en Android eller iOS operativsystem. App’en for iOS virker like godt på både iPhone og iPad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer