Del 3: Volvo Concept Estate

Her er siste del av trilogien fra konseptavdelingen hos Volvo.

<b>TRILOGI:</b> Volvo har lansert sin siste av tre konseptbiler. Concept Estate viser hvordan fremtidens Volvo skal se ut.  Foto: VOLVO
TRILOGI: Volvo har lansert sin siste av tre konseptbiler. Concept Estate viser hvordan fremtidens Volvo skal se ut. Foto: VOLVO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av: Tommy Simon Norum

Her på Dinside.no har vi siden starten av august fulgt Volvo, og deres tre lanseringer av konseptbiler frem til nye XC90 kommer i høst.

Det begynte med Concept Coupé, deretter kom Concept XC Coupé, og nå har Concept Estate blitt vist.

Volvo har sagt at disse modellene er neste generasjons P1800, som av mange blir regnet som den vakreste Volvo-modellen noensinne.

Sjefsdesigner Thomas Ingenlath sier at bilen ikke skal være noen retromodell, men er ment som en hyllest til den gamle P1800.

P1800 er også kjent av mange som helgenen-bilen fra tv-serien Helgenen, med Roger Moore i hovedrollen fra 1962.To-dørs stasjonsvogn


Den tredje konseptbilen i serien er en to-dørs stasjonsvogn i Shooting-brake utførelse. Elegante og sporty coupe-modeller som har fått stasjonsvogn-løsning kalles Shooting brake. Greit å oppklare siden begrepet i seg selv er tøft, men ganske intetsigende. 
Her har Volvo tidligere banet vei med P1800 ES.

Se bildeserien av nye Concept Estate her:

Foto: Volvo
TRILOGI: Volvo har lansert sin siste av tre konseptbiler. Concept Estate viser hvordan fremtidens Volvo skal se ut. Foto: VOLVO
Foto: Volvo
Foto: Volvo
Foto: Volvo
Det mørke feltet rundt bakruta og de breie bakskjermene, gjør det lett å se at det er en Volvo. Concept Estate har også fått doble eksosrør. Foto: Volvo
Den store touch-skjermen skal erstatte dagens infotainment system. Foto: Volvo
Foto: Volvo
Foto: Volvo


For de Volvo-vandte, er det lett å dra relasjoner fra nye Concept Estate til bortglemte Volvo 480, som ble lansert i 1986.

Den var også inspirert av P1800 ES, og er samtidig den første forhjulsdrevne Volvoen produsert i bare 80.500 eksemplarer.Les testen av Volvo V40 Cross Country her.

Nytt interiør


Tidligere har vi bare fått se utvendige bilder, men nå har endelig Volvo frigitt bilder av det helt nye interiøret.

En av de store nyhetene er det nye infotainment-systemet. Det skal erstatte dagens system som er å finne i alle Volvoer, med unntak av XC90. Som fremkommer av navnet, så skal et infotaiment-system både informere og underholde.

Den store touch-skjermen skal erstatte dagens infotainment system.  Foto: Volvo
Den store touch-skjermen skal erstatte dagens infotainment system. Foto: Volvo Vis mer


Nytt i Concept Estate er en startskjerm midt i dashbordet med en rute for hver funksjon, som viser blant annet musikk, telefon, radio og navigasjon. I promoteringsvideoen kommer spørsmålet frem, hva trenger du å se til en hver tid, og hva kan du glemme for en stund?
Microsoft basert


Det nye infotainment-systemet skal være oversiktlig, og gjøre det enkelt å finne frem selv uten knapper. Operativsystemet heter Windows CE, og brukes av flere bilmerker.

Volvo har fått et eget og gjenkjennelig Volvo-utrykk på systemet, og det skal først bli tilgjengelig i nye XC90. Av de få knappene som er igjen, er blant annet volumkontroll og varselblinkere. Noen av funksjonene kan også styres fra rattet, eller via stemmestyring.Varsel om fremtiden


Volvo ønsker med serien av konseptbiler og vise hvordan fremtidens Volvoer skal se ut. Det er XC90 som blir fornyet først, og den skal være salgsklar våren 2015 .

Den store fronten med den tydelige Volvo-logoen, og de T-formede led-lysene skal bli det nye kjennetegnet til Volvo. Bakparten med det svarte feltet rundt bakluka er også en gjenkjennelses-faktor for bilfabrikken med hovedkontor i Gøteborg.

Det mørke feltet rundt bakruta og de breie bakskjermene, gjør det lett å se at det er en Volvo. Concept Estate har også fått doble eksosrør. Foto: Volvo
Det mørke feltet rundt bakruta og de breie bakskjermene, gjør det lett å se at det er en Volvo. Concept Estate har også fått doble eksosrør. Foto: Volvo Vis mer


Hybridløsning

Motoren i Concept Estate er foreløpig ukjent, men det har blitt gjettet på en hybridløsning som har en firesylindret motor. Den får hjelp fra både turbo, kompressor og elmotor.

Det skal alt-i-alt ende opp i 400 hester og 600 Newtonmeter.

Som kontakt med moder jord, gir Volvo sin nye Concept Estate 21 tommers felger. Det er tydelig at Volvo virkelig jobber for å ikke ende opp i historieboka om svenske biler sammen med Saab.

Concept Estate blir å se på bilmessen i Genéve til uka.