<b>PIGGOBLAT:</b> Nå må også bilister i Trondheim og Stavanger belage seg på å betale ekstra for å kjøre i byene med piggdekk.  Foto: Colourbox.com
PIGGOBLAT: Nå må også bilister i Trondheim og Stavanger belage seg på å betale ekstra for å kjøre i byene med piggdekk. Foto: Colourbox.comVis mer

Dekkskift i tide

Det er snart vinter over hele landet. Her finner du høstens ABC om dekk og dekkskiftet.

Snøen har falt flere steder i landet, og noen steder er det ikke engang den første runden med iskald nedbør i høsst. Er du en av dem som enda ikke har lagt om til vinterdekk, er det på tide nå.

SNØSTORM PÅ VEI

Forsikringsselskapene fortviler hver eneste vinter, og det gjør antagelig mange bileiere også. Det er surt å få skadet bilen på grunn av kjøring med sommerdekk på glatta. Da er ikke selskapene like villige å tre støttende til.

Store andeler bileiere kjører med piggfrie vinterdekk, og for de som gjør det spiller det liten rolle om de legger om en uke for tidlig. Heller det enn en dag for sent.

Slik velger du riktige dekk

DinSide har gjort de fleste forhåndsjobbene for deg. Vi kan fortelle deg hva som er sesongens beste vinterdekk.

Vi har også et nytt verktøy som viser deg hvor du får vinterdekkene til best pris.

Trenger du nye felger, så forteller vi deg hva du må passe på. Og ikke bli en av dem som gjør denne tabben: Etterstram boltene!.

Her kan du dessuten få vite alt om lufttrykk, for husk at lufttrykket endrer seg i kulda. Vi kan også hjelpe deg i valget mellom piggdekk eller piggfritt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom du skal gjøre jobben selv, så har vi laget grundige videoer som ikke bare viser deg hvordan jobben skal gjøres, men også tipser om de tingene mange ikke tenker på.

Len deg tilbake, se, og lær: