<b>AUDI ER RASKEST:</b> Audi A3 kabriolet er raskest når det kommer til å legge ned taket.
AUDI ER RASKEST: Audi A3 kabriolet er raskest når det kommer til å legge ned taket.Vis mer

De raskeste takene

Audi er kjappest.

Det er få bilopplevelser som slår å kjøre kabriolet. Se for deg turen gjennom et blomsterduftende Hardanger, i en kabriolet med taket nede. Bilturen blir unektelig en helt annen når du kjenner duftene og hører bladene rasle i vinden.

Men like fort som småfuglene snitter vindusruta, like raskt kan regnskuren være over deg. Da er det om å gjøre å få stoppet bilen og få taket på.

Det britiske forbrukermagasinet Which har sjekket hvilke kabrioleter som stripper raskest. Du kan lese hele testen hos Which.

Audi i tet

Which kårer Porsche 911 Targa til å ha det raskeste cabriolet-taket. Vi vil imidlertid klassifisere Targaen som mer en kupé, og overlater heller førsteplassen til Audi A3 kabriolet, som er en ekte kabriolet.

Audien bruker 9 sekunder fra taktett til toppløs. Det er nesten halve tiden som vinneren av 10.-plassen bruker: Mercedes-Benz SL bruker 16 sekunder på å få taket ned.

Which har sjekket tiden på alle kabrioletene som er til salgs på det britiske markedet i dag, og dette er altså de ni beste. Mercedesen på niendeplassen er dermed ikke å betegne som dårligst i klassen, men er altså 9. best.

Alle disse modellene er også til salgs på det norske markedet.

De raskeste kabriolet-takene:

1. Audi A3 Cabriolet: 9 sekunder

Artikkelen fortsetter under annonsen

2. Volkswagen Golf Cabriolet: 9,5 sekunder

3. Mazda MX-5 Roadster Coupé: 12 sekunder

4. Audi TT Roadster: 12 sekunder

5. Porsche Boxster: 12 sekunder

6. Renault Wind: 12 sekunder

7. Audi A5 Cabriolet: 15 sekunder

8. Mini Convertible: 15 sekunder

9. Mercedes-Benz SL: 16 sekunder