De nye bilavgiftene er vedtatt

Stortinget vedtok onsdag forslaget til nye engangsavgifter, basert på CO2-utslipp i stedet for slagvolum. De nye avgiftene gjelder fra nyttår, og gir til dels store utslag i nybilprisene.

DinSide Motor har tidligere omtalt konsekvensene av de foreslåtte avgiftsendringene i detalj, du finner lenkene under.

I sin helhet

Vedtaket som nå foreligger bekrefter at forslaget blir gjennomført i sin helhet. Det er riktignok ikke det endelige salderte statsbudsjettet som er vedtatt, kun skatte-, avgifts- og tollvedtak for budsjetterminen 2007. Seniorrådgiver Tor Martin Bærum i Finansdepartetmentet kan imidlertid opplyse til DinSide Motor at det er svært lite sannsynlig at det nå blir endringer.

Konsekvensene

Avgiftsvinneren? Om alt går som det skal, kan BMW 325d bli nærmere 75.000 billigere.
Avgiftsvinneren? Om alt går som det skal, kan BMW 325d bli nærmere 75.000 billigere.
Vis mer


Resultatet av de nye avgiftene er til dels store endringer i nybilprisene. I ekstreme tilfelle øker prisene med godt over 200.000 kroner, mens enkelte modeller, som BMW 325d antagelig blir nærmere 75.000 kroner billigere. Men for de fleste blir endringene atskillig mer moderate - pluss minus 30.000 kroner er omtrent største utslag for de mest populære bilene på markedet. Generelt blir dieselbiler billigere, bensinbiler og biler med automatgir og firehjulsdrift dyrere. Men merk at det finnes unntak.

Du kan lese alt om dette i vår guide De nye bilavgiftene her.

Se også vår artikkel om 4x4-prisene neste år.