TILFREDSE KUNDER: Bilbransjen scorer høyt på kundetilfredshet, med Skoda øverst på en fjerdeplass i Norsk Kundebarometers ferske rangering. Foto: Colourbox.com
TILFREDSE KUNDER: Bilbransjen scorer høyt på kundetilfredshet, med Skoda øverst på en fjerdeplass i Norsk Kundebarometers ferske rangering. Foto: Colourbox.comVis mer

De mest tilfredse kundene kjører Skoda

Fjerdeplass på Norsk Kundebarometer 2011.

I årets ferske måling av kundetilfredshet fra Norsk Kundebarometer, kommer hele tre bilimportører på topp ti. Skoda gjør det aller best - de får 82,1 poeng av 100 mulige og havner oppe på fjerdeplass, med Toyota like bak på sjetteplass. Deretter følger Audi som nummer åtte.

Norge på garanti-toppen

Fornøyd med fjerdeplass

Tradisjonen tro gjør bilbransjen det bra i Norsk Kundebarometers undersøkelse, som er basert på intervjuer av 7868 forbrukere om hvor fornøyd de er med bedrifter de er aktive kunder hos.

- Bilbransjen er vel den bransjen som har forbedret seg mest de siste 12 årene. Mange av aktørene har jobbet systematisk med å bli mer kundeorienterte, og setter kunden i sentrum. Denne målbevisste jobbingen har også ført til at du får god service på de fleste utsalgsstedene, mens det var større variasjon innenfor samme kjede tidligere, sier Pål R. Silseth, som er prosjektleder for Norsk Kundebarometer ved Handelshøyskolen BI.

Dette bekreftes av informasjonsansvrlig i Skoda, Anita Svanes. Hun er godt fornøyd med plasseringen, og tror nettopp det at kunden føler seg satt i sentrum som har gjort utslaget.

- At vi kommer på fjerdeplass, og dessuten er bransjens beste innen kundetilfredshet, er veldig hyggelig. Vi har hatt full fokus på kunden både når det gjelder salg og ettermarkedet, og opplever at kundene er fornøyd med kontakten hos forhandlerne landet over, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Finn ut hvilke biler som gir minst trøbbel

Ikke noe hokus pokus

Toyota er Norsk Kundebarometers mestvinnende bedrift. Med tanke på fjorårets utfordringer, da bilprodusenten måtte tilbakekalle et stort antall biler på grunn av kvalitetssvikt, er Toyota fornøyd med å havne på en sjetteplass.

- Vi er relativt tilfredse med resultatet, siden det var et spesielt år i fjor. Vi har gått ned fra tredje- til sjetteplass, som ikke utgjør et markant fall, og det er tett i tet, sier Espen Olsen, Informasjonssjef i Toyota Norge.

Han påpeker at det ikke ligger noe hokus pokus bak det faktum at Toyota-kundene er tilfredse med bilimportøren.

- Vi har gjort mye riktig, og forsøker alltid å fokusere på kunden.

Om ti år er det disse bilene vi kjører