Mitsubishi ASX er Norges mest solgte SUV så langt i år Foto: Cato Steinsvåg
Mitsubishi ASX er Norges mest solgte SUV så langt i år Foto: Cato SteinsvågVis mer

De mest populære SUVene

SUVer er populære i Norge. Her er de syv mest kjøpte modellene.

SUV-segmentet har vokst kraftig de senere årene, ikke minst etter at de fleste store produsentene har kommet med kompakte og forholdsvis rimelige modeller. Det er ikke nødvendigvis dyrere å kjøpe og eie en SUV enn en annen familiebil.

Så er det også stort sett de rimeligere og mer kompakte SUVene som preger bestselgerlisten. Blant Norges 30 mest solgte (person)bilmodeller totalt så langt i år, finner man syv SUVer i denne rekkefølgen, per 1. oktober:

Plassering SUV-salgModellAntall reigstrert hittil i årAntall registrert i septemberPlassering totalt bilsalg
1Mitsubihsi ASX3.2641073
2Nissan Qashqai2.7684306
3Volkswagen Tiguan1.47322518
4Volvo XC601.43930119
5Toyota RAV41.24815821
6Mitsubishi Outlander1.21815923
7BMW X11.11810329


Mitsubishi ASX

At Mitsubishi ASX leder så klart er kanskje litt overraskende, men den har solgt bra i mange måneder nå, og har lenge vært Norges nest mest solgte bil, etter Volkswagen Golf. Gode priser, gunstige motorer og mulighet for bare forhjulsdrift har nok vært medvirkende til suksessen, i tillegg til at ASX jevnt over er en bra bil som vi flere ganger har skrytt av.

Les test her.

Nissan Qashqai

Qashqai har vært blant de mest populære bilmodellene i Norge i flere år. Også denne kommer med både firehjulsdrift og tohjulsdrift, samt motorer som er godt tilpasset det norske avgiftssystemet. Qashqai har dessuten fordelen av å kunne leveres i en ekstra lang utgave med syv seter.

Les test her.

Volkswagen Tiguan

Tiguan er nylig oppdatert, men har også vært forholdsvis populær over lengre tid, selv om den ikke har tatt igjen søsknene Golf og Passat. Tiguan følger mye av samme oppskriften som ASX og Qashqai, men prisene ligger jevnt over noe høyere og den er også hakket større.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les test her.

Volvo XC60

XC60 er den mest populære av de litt dyrere og større SUVene. Selv om prisene starter tett oppunder 500.000 kroner, er dette så langt i år Norges 19. mest solgte bil, foran modeller som Toyota Yaris og Volkswagen Touran. XC60 er også tilgjengelig i lang rekke ulike utgaver med forskjellige drivlinjer, men det at minstemann har 163 hester og 400 newtonmeter, understreker at vi her snakker om en mer eksklusiv bil.

Volkswagen Tiguan Foto: Cato Stainsvåg
Nissan Qashqai
Volvo XC60
Mitsubishi Outlander
Toyota RAV4
BMW X1 Foto: ka.plewka
Mitsubishi ASX er Norges mest solgte SUV så langt i år Foto: Cato SteinsvågToyota RAV4

RAV4 var blant bilene som gjorde de såkalte folke-SUVene populære i Norge. Den siste tiden har den tapt terreng til flere konkurrenter, men fortsatt selger den altså brukbart til tross for at den begynner å dra på årene. Og at den mangler de billige innstegsversjonene som de fleste konkurrentene har.

Mitsubishi Outlander

Outlander var lenge en av våre favoritter i klassen. Fortsatt har den mye å by på, ikke minst i form av plass, men den har havnet litt i skyggen av lillebror ASX. Denne begynner også å dra på årene.

BMW X1

X1 er liten, men eksklusiv i denne gjengen. Det er på kanten å kalle dette en familiebil, men relativt gode priser i BMW-sammenheng og ikke minst kjøreegenskaper og status gjør denne interessant for mange. Kommer både med bakhjuls- og firehjulsdrift, og en rekke motorer.

Er SUV best?

Som et lite apropos kan vi nevne at som et alternativ til en SUV kan ofte en stasjonsvogn med firehjulsdrift gi deg mer bil for pengene. Skoda Superb er et godt eksempel på det.