<strong><b>MEST SØKT:</strong></b> Av de mest søkte bilmerkene er Tesla på topp, etterfulgt av Golf på andre og BMW på tredje.  Foto: JAMIESON POTHECARY
MEST SØKT: Av de mest søkte bilmerkene er Tesla på topp, etterfulgt av Golf på andre og BMW på tredje. Foto: JAMIESON POTHECARY Vis mer

De mest populære bruktbilene på Finn.no

I fjor ble det annonsert bruktbiler for 97 milliarder kroner, viser tall fra Finn.no.

Publisert
Sist oppdatert

Tendensen er klar, vi har fortsatt god råd og vi bruker mye penger når vi kjøper nybiler. Det viser vår månedlige oppsummering av nybilsalget. Det samme gjelder også når vi kjøper bruktbiler.

Flest dieselbiler

Som følge av den dieseloppfordrende politikken som rullet over landet noen år tilbake er det nå store mengder dieselbiler på bruktbilmarkedet. Og det i en tid hvor det snakkes om dieselforbud.

<strong><b>NEST MEST SØKT:</strong></b> Golf er den nest mest ettersøkte bilen på Finn.no sitt bruktmarked.  Foto: VOLKSWAGEN
NEST MEST SØKT: Golf er den nest mest ettersøkte bilen på Finn.no sitt bruktmarked. Foto: VOLKSWAGEN Vis mer


- Nybilmarkedet for 3-4 år siden gjenspeiles i dagens bruktbilmarked, og det er derfor naturlig at dieselbiler utgjør en så stor andel, forteller produktdirektør for motor Eirik Håstein i Finn i en pressemelding.

Snittprisen på bilene som ble solgt via Finn i 2015 lå på drøyt 167.000 kroner, hvor bensinbilene var bilene med størst medianpris. Mens det fortsatt er flest visninger på dieselbiler er det også en økning i søk på både bensin- el- og hybridbiler.

LES OGSÅ: Bør du kjøpe ladbar hybrid nå eller vente?

<strong><b>DIESELFORBUD:</strong></b> Det legges frem ønsker om dieselnekt i Norges storbyer. Det kan skape trøbbel for de som skal selge bruktbilen.  Foto: NTB SCANPIX
DIESELFORBUD: Det legges frem ønsker om dieselnekt i Norges storbyer. Det kan skape trøbbel for de som skal selge bruktbilen. Foto: NTB SCANPIX Vis mer


Små endringer

Selv om 61 prosent av bilene som blir solgt på Finn er dieselbiler, er det en økning hos de andre alternativene. 34 prosent av bilene er bensinbiler, og el- og hybridbiler står for omtrent 5 prosent av volumet.

Det er også her økningen har vært størst.

- Det er en større interesse enn tidligere for el- og hybridbiler, og ikke uventet er det en liten tilbakegang for dieselbilene. Dette kan sees i sammenheng med flere enkeltstående momenter, som utslippsjukset før jul og dieselforbudet i Oslo i vinter, sier Håstein i pressemeldingen.

Og nettopp truslene om dieselnekt kan ha skapt skepsis.

Da vi i januar omtalte problemene Kim Salomonsen hadde med å selge sin dieselbil, fortalte Senioranalytiker Anders G. Hovde i TNS Gallup at han mente skepsisen ødela for dieselselgerne.

- Til tross for dette er det også for tidlig å si hvordan dette vil utvikle seg på bruktbilmarkedet. Vi må i bunn og grunn ha noen som kjører dieselbiler i lengden, sa Hovde den gang.

Tesla på topp

Da vi omtalte saken i fjor var det BMW 3-serie som hadde flest søk, etterfulgt av 5-serie. Topplistene på Finn viser hva nordmenn søker etter, drømmer om og hva det går mest av.

Det mest ettersøkte bilmerket i 2015 var Tesla etterfulgt av Golf og BMW. På fjerdeplass kommer Volvo, som i disse dager ruller ut premium-modell etter premium-modell.

Fordelt på fylker er det variasjoner på hva det søkes etter. Mens vi i Oslo søker etter AMG, hybrid og Tesla, er det for eksempel i Nord-Trøndelag campingvogn og turbo søkerne interesserer seg for.

I Møre og Romsdal, Vest Agder, Telemark, Østfold, Oppland og Hedmark er russebil som er øverst på listen.

LES OGSÅ: 10 ting jeg hater når jeg selger ting på Finn.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer