<b>MEST PÅLITELIG:</b> BMW 3-serie troner øverst på listen over de mest pålitelige bilmodellene. Avbildet er den nye 3-serie sedan - vil den klare å følge opp? Foto: BMW
MEST PÅLITELIG: BMW 3-serie troner øverst på listen over de mest pålitelige bilmodellene. Avbildet er den nye 3-serie sedan - vil den klare å følge opp? Foto: BMWVis mer

De mest pålitelige bilene

BMW 3-serie er den mest pålitelige bilmodellen, viser en stor britisk undersøkelse.

En britisk undersøkelse som omfatter cirka 1,2 millioner personbiler og varebiler viser at BMW 3-serie er den mest pålitelige bilmodellen. På andreplass finner vi Honda Accord, og på tredjeplass: Volkswagen Golf.

3-serien og Accord beholder dermed sine topplasseringer fra fjorårets rangering, mens Golf er nykommer på pallen, med et stort sprang opp fra 10. plass i 2010.

De mest pålitelige bilmerkene som en helhet, er BMW på topp, Audi som nummer to, og Honda som nummer tre.

Tyske biler har tatt igjen japanske biler når det kommer til pålitelighet: Seks tyske bilmodeller befinner seg på topp 10; tre av dem på topp fem, mens tre av topp fem bilprodusenter er tyske.

Se vår store videoguide til bruktbilkjøp: Her forteller biltester Jarl Asbjørn Tyldum ved NAF-senteret på Haslevangen i Oslo, hva du bør se etter når du skal kjøpe bruktbil.

Trygge kjøp

Undersøkelsen er gjort av bransjebladet Fleet News på bakgrunn av informasjon fra 50 leasingselskaper i Storbritannia, og viser hvilke av bilmodellene som disse leasingselskapene har i sin portefølje, som er de mest pålitelige. Vi gjør oppmerksom på at undersøkelsen ikke omfatter alle bilmodellene på markedet, men altså kun de modellene som leasingselskapene har i sitt utvalg.

Selv om undersøkelsen ikke omfatter alle modellene på markedet, kan den likevel si noe om ulikhetene i pålitelighet blant modellene som er omfattet av studien.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er den største pålitelighetsstudien av denne typen (i Storbritannia, red. anm.), så alle modellene som er inne på topp 10-lista vil bety et sikkert stikk for enhver bedrift eller privatbilist, sier Fleet News redaktøren Stephen Briers.

Svenske Folksam og Bilprovningen har også gjort en liknende studie, hvor også bilenes sikkerhet er tatt med i vurderingen: Bruktbiler med lite reparasjonstrøbbel og med høy grad av sikkerhet. De beste bruktbilkjøpene: Se listen her

Du kan også søke etter eventuelle kjente feil og mangler ved en bilmodell, på Bilprovningens nettsted Bilsmart.se

De mest pålitelige personbilene

Her er topp 10 med de mest pålitelige personbilmodellene:

  1. BMW 3-serie
  2. Honda Accord
  3. Volkswagen Golf
  4. Audi A3
  5. Toyota Avensis
  6. Nissan Qashqai
  7. Volkswagen Passat
  8. Audi A4
  9. Mazda6
  10. BMW 5-serie

De mest pålitelige bilprodusentene:

  1. BMW
  2. Audi
  3. Honda
  4. Volkswagen
  5. Toyota
  6. Nissan
  7. Mercedes-Benz
  8. Ford
  9. Lexus
  10. Skoda

De mest pålitelige varebilene

De mest pålitelige varebilmodellene:

  1. Mercedes-Benz Sprinter
  2. Ford Transit Connect
  3. Volkswagen Caddy
  4. Ford Transit
  5. Volkswagen Transporter

De mest pålitelige varebilprodusentene:

  1. Volkswagen
  2. Ford
  3. Mercedes-Benz
  4. Fiat
  5. Renault