De mest feilfrie bilmodellene

Forrige uke omtalte vi de beste og dårligste bilmerkene i henhold til analyseselskapet J. D. Powers. I dag gir vi deg vinnerne av 19 ulike bilklasser.

I tillegg til merkestatistikken, har J. D. Powers valgt å offentliggjøre de tre modellene som gjør det best i sine 19 respektive klasser. De 19 klassene, og plasseringen av de ulike modellene, er litt uvant sett med europeiske øyne. For eksempel opererer J. D. Powers med uttrykket MAV (Multi Activity Vehicle) i stedet for det mer velkjente SUV (Sport Utility Vehicle).

BMW X3 defineres imidlertid ikke som en MAV. Dette i motsetning til den i våre øyne mindre SUV-aktige Honda Element (som paralellimporteres og selges som varebil her i landet). Vi ville nok heller ikke definert Honda S2000 som en "premiumbil", slik J. D. Power gjør.

Sjeldne fugler

ILLUSTRASJON: Per Ervland
ILLUSTRASJON: Per Ervland Vis mer
«Det som kanskje er mest interessant, fra et europeisk ståsted, er at europeisk bilindustri ikke makter å ta en eneste klasseseier.»


En del av modellene som gjør det godt i J. D. Powers undersøkelse markedsføres ikke her i landet og er dermed ukjente biler for mange av oss. For eksempel er det nok ikke mange prosent av den norske befolkningen som har inngående kjennskap til modeller som Acura RL, Buick Park Avenue, Buick Rainier, Mercury Monterey, Mercury Mountaineer eller Mitsubishi Eclipse. Men heldigvis har flere av de omtalte modellene relevans for norske bilkjøpere.

Bytte bil? Sjekk hva din gamle er verdt

Lexus og Toyota

En gjennomgang av klasse-statistikken viser at den store vinneren er Lexus, som vinner samtlige klasser merket deltar i - nærmere bestemt seks. Søstermerket Toyota vinner fire av nitten klasser, mens Honda vinner to. Det er også verdt å merke seg at sør-koreanske Hyundai vinner en klasse, i likhet med Mazda.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De ulike amerikanske merkene deler seirene i fem klasser. Det som kanskje er mest interessant, fra et europeisk ståsted, er at europeisk bilindustri ikke makter å ta en eneste klasseseier.

Full oversikt

Her finner du oversikten over de tre bilmodellene i hver klasse som hadde færrest innrapporterte feil:

1. Ordinære biler
2. Premium-biler
3. SUVer
4. Sportslige biler
5. Pickuper og van'er


Få også med deg dette:

  • J. D. Power: De beste og dårligste bilmerkene
  • If: Bruktbilene du virkelig bør holde deg unna
  • Bilprovningen: 3-åringene du kan stole på
  • Bilprovningen: 7-åringene du kan stole på
  • Bilprovningen: 10-åringene du kan stole på
  • Warranty Direct: De beste og dårligste bilmerkene
  • Leaseplan: De beste bilkjøpene i 2008