De beste stasjonsvognene vi har testet

Er du på utkikk etter en familievennlig, romslig, driftssikker, økonomisk, kjøreglad eller pen stasjonsvogn? Vi har testet dem alle. Les de beste testene her!

<b>STØRST:</b> Med bagasjeromsvolum som rommer fra 660- til 1.950 liter er det ingen stasjonsvogner som sluker mer enn Skoda Superb.  Foto: KNUT MOBERG
STØRST: Med bagasjeromsvolum som rommer fra 660- til 1.950 liter er det ingen stasjonsvogner som sluker mer enn Skoda Superb. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om du vil kjøpe stasjonsvogn er utvalget helt enormt. Intet mindre enn 813 varianter kan du velge blant om du søker en bil med den praktiske utformingen.

Prisene varierer helt fra 187.000 kroner, som er den billigste (Skoda Fabia) til den dyreste som koster fra 1.961.100 kroner (Mercedes-Benz CLS63 AMG S Shooting Brake).

Terningkast seks

Men mellom disse ytterpunktene ligger det et vell av alternativer. En av de beste vi har testet den siste tiden er BMW 520d xDrive Touring.

Om du ikke har fullt så mye penger til disposisjon, men fortsatt trenger plass og gjerne vil tenke miljøvennlig kommer du ikke utenom å vurdere VW Passat GTE.

BESTSELGER: Den ladbare utgaven av Passat har blitt en bestselger på rekordtid, og er en av våre favoritter i klassen.  Foto: JAMIESON POTHECARY
BESTSELGER: Den ladbare utgaven av Passat har blitt en bestselger på rekordtid, og er en av våre favoritter i klassen. Foto: JAMIESON POTHECARY Vis mer


Firehjulstrekk er noe over 37 prosent av nybilkjøperne velger. Økt framkommelighet, bedre kjøreopplevelse og restverdi er blant de naturlige fordelene. Et av de bedre stasjonsvognalternativene med det tilvalget er Mazda6 AWD.

Er plass det største argumentet for at du er på utkikk etter stasjonsvogn er det en bil som får toppscore for både det og som gjerne også stikker av med tittelen «mest for penga». Det er selvsagt Skoda Superb stasjonsvogn.

Best design


I samme kategori, men med lavere priser og masse utstyr inkludert får du om du går for det som til og med er kåret til Årets Bil i Europa - Opel Astra Sports Tourer.

LURINGEN: Opel Astra stasjonsvogn er Årets Bil i Europa. Den er god å kjøre og et bra kjøp, mener vi.  Foto: OPEL:
LURINGEN: Opel Astra stasjonsvogn er Årets Bil i Europa. Den er god å kjøre og et bra kjøp, mener vi. Foto: OPEL: Vis mer


Er du av typen som liker godt design og har sansen for premium-kvalitet, men ikke ønsker å være like flashy som Audi, BMW eller Mercedes, så kan nyeVolvo V90 være et glitrende alternativ.

Men liker du å vise deg fram samtidig som du liker å spare litt penger (og være litt snillere med miljøet), så kan den ladbare hybrid-utgaven av tyskernes kompakte Mercedes-Benz C350e Plug In Hybrid absolutt være noe.

Alternativet til SUV

Mange nordmenn har valgt seg en SUV, men for dem som fortsatt sverger til en stasjonsvogn samtidig som de trenger høyere bakkeklaring er Audi A4 Allroad et godt alternativ.

SUV-ALTERNATIV: Nye Audi A4 Allroad er et bra alternativ til SUV med sin høye bakkeklaring og røffe utseende. Foto: KNUT MOBERG
SUV-ALTERNATIV: Nye Audi A4 Allroad er et bra alternativ til SUV med sin høye bakkeklaring og røffe utseende. Foto: KNUT MOBERG Vis mer


Hvis du trenger stasjonsvogn med mye plass og høyt sikkerhetsnivå er det en tysker som har introdusert egne airbags i setebeltene bak. Vi snakker selvsagt om Ford Mondeo.

Stadig flere taxisjåfører dropper Mercedes og velger Toyota. I stedet for en ladbar hybrid er det en tradisjonell hybrid de velger. En av bilene med overlegen kvalitet på området er Toyota Auris Hybrid.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!