De beste billige firehjulstrekkerne

Tidligere i høst viste vi at det finnes en god del billige firehjulstrekkere på det norske markedet. Nå forteller vi deg også hvilke som er de fem beste kjøpene.

Firehjulstrekkere har alltid vært dyrere enn tohjulstrekkere. Firehjulsdriften i seg selv koster en del og er i tillegg gjerne plassert i store og motorsterke biler. De siste årene har det imidlertid vært en tendens mot mindre og rimeligere modeller som også trekker på alle fire. Likevel er det fortsatt ikke alt for lett å finne gode nye firehjulstrekkere til under 300.000 kroner. Helt uråd er det imidlertid ikke og vi gir deg tipsene.

Listen fra i høst over firehjulstrekkerne til under 300.000 kroner finner du her.

Kriteriene

Kriteriene for å være med på dagens rangering er altså at nybilprisen ikke må overstige 300.000 kroner, uten frakt og leveringskostnader, og at den aktuelle modellvarianten er utstyrt med firehjulsdrift. Det som gjør kjøpet godt i denne sammenhengen er totalegenskapene bilen byr på i form av plass, komfort, kjøreegenskaper og andre karakteristikker vi vanligvis uttaler oss om i forbindelse med tester og omtaler av biler. Pris teller naturligvis også inn i den grad det skiller.

1. Skoda Octavia 1.6 TDI

Skoda Octavia
Skoda Octavia Vis mer


Denne nye modellvarianten av Octavia fremstår som en av de mest attraktive og best tilpassede til det norske markedet. Motoren er ikke veldig stor, men 0-100 på 12,7 holder akkurat. Lavt forbruk og utslipp (0,54 liter og 141 gram CO2), imponerende plassutnyttelse, fine kjøreegenskaper, god komfort og solid kvalitetsfølelse gjør dette til en vinner. Firehjulsdriftsystemet er også bra. Prisen starter på 286.000 kroner med Ambiente utstyrsnivå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

2. Skoda Yeti 2.0 TDI

Skoda Yeti
Skoda Yeti Vis mer


Yeti kunne nesten like gjerne havnet på topp her og er tross alt en helt ny og vellykket modell. De som setter pris på en høyere sittestilling og bedre bakkeklaring, har her et bedre alternativ enn i Octavia. Motoren er også et ørlite hakk sterkere. Men forbruket er høyere og plassen dårligere. Kjørefølelsen er også noe annerledes enn i Octavia ettersom dette tross alt er en SUV, men dette dreier seg jo også litt om smak om behag. Prisen starter på 300.000 kroner med Active utstyrsnivå.

3. Volkswagen Golf stasjonsvogn

Volkswgen Golf stasjonsvogn Foto: KNUT MOBERG
Volkswgen Golf stasjonsvogn Foto: KNUT MOBERG Vis mer


Også en god kandidat til topptittelen, men den er litt dyrere og litt tregere enn Octavia. Plassforholdene er nesten like gode som i Octavia. For øvrig er det ganske lite som skiller disse bilene, men vi holder altså en liten knapp på Skodas variant. Prisen starter på 296.000 kroner med Comfortline utstyrsnivå.

4. Toyota Urban Cruiser 1.4 D-4D

Toyota Urban Cruiser
Toyota Urban Cruiser Vis mer


Urban Cruiser har neppe fått den mottakelsen Toyota ønsket ettersom den kun oppnådde 3 stjerner i Euro NCAPs kollisjonstest. Omstendighetene rundt det overraskende resultatet har vi kommentert her. Selv om Urban Cruiser overhodet ikke imponerer, er det ting som tyder på at den ble rammet vel hardt i skandaletesten, og at dette ikke er fullstendig representativt for sikkerhetsnivået totalt sett i bilen. Vi velger derfor å ha den med på listen vår, også fordi den overbeviser med lavt forbruk, en fin motor og drivlinje og gode allroundegenskaper. Men Urban Cruiser er ikke en stor bil og kan sånn sett ikke måle seg med bilene over på listen. Urban Cruiser begynner på 262.000 kroner med firehjulsdrift og Sense utstyrsnivå.

5. Subaru Impreza 1.5R

Subaru Impreza
Subaru Impreza Vis mer


Med kraftig dieselmotor bikker Impreza så vidt 300.000 kroner og faller dermed ut av vår liste. Det er derfor bare den lille 1,5-literen som er aktuell i denne sammenheng. Den har 107 hester og er derfor langt fra noen rakett i Impreza som veier drøyt 1.300 kilo. Impreza er likevel en interessant bil i denne sammenheng med forholdsvis gode plassforhold og gode kjøreegenskaper, fin komfort og et meget bra firehjulsdriftsystem. Høyaktuell bil for deg som ikke kjører mye på motorvei eller med mye last og som ikke trenger all verdens fartsressurser. Priser begynner på 275.000 med Classic utstyrsnivå.