Dansk roadster på tre sekunder

Denne snodige saken, ved navn RoadRazer, ble nylig vist på messen Autosport International i Storbritannia. Den akselererer som en motorsykkel og kan kjøres på vei.

Tre sekunder fra 0 til 100 er mulig med denne bilen takket være en totalt kompromissløs lettvektskonstruksjon. Den hyper-raske roadsteren er dansken Mikkel Steen Pedersens verk. Designmessig ser den ut som en ren banebil, men den kan også kjøres lovlig på veien.

Hayabusa

Motoren er en Hayabusa 1.300 fra Suzuki med en toppeffekt på 180 hestekrefter. Motoren er konvertert til tørrsumpsmøring og er koblet til en seks-trinns halvautomatisk transmisjon via våt flerplatekløtsj som bare anvendes ved nedgiring, og Torsen-differensial. Ettersom bilen knapt veier mer enn 300 kilo blir det tilstrekkelig krefter per kilo til at akselerasjonen blir råere enn på de fleste supersportsbiler: Tre sekunder fra 0 til 100 er blant annet betydelig raskere enn både Mercedes SLR McLaren og siste versjon Porsche 911 Turbo.

Karbonfiber

Dansk roadster på tre sekunder


Både monocoque-chassiet og karosseri-delene er i karbonfiber, noe som bidrar til lav vekt. Bilen har faktisk to seter, integrert i chassiet, men det er selvfølgelig førerplassen som er interessant. Her sitter piloten få centimeter over gateplan og ser begge fremhjulene og det de foretar seg. Nevnte hjul har forøvrig dimensjonene 215/50-17 og utgjør en ikke ubetydelig del av totalvekten. Igjen, for å holde denne nede er ingen unødvendige komponenter eller overflødig utstyr til stede.

Hovedkonkurrenten er nok den minst like bisarre Ariel Atom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilens skaper har satt opp en webside hvor man blant annet kan melde seg på som kandidat for å prøvekjøre RoadRazer.

Lenke til RoadRazer

  • Store bilder finner du her!