Daihatsu YRV: Kommer i 2001

Daihatsu YRV var en av mange studier som ble vist på den japanske bilprodusentens stand under den internasjonale bilutstillingen i Tokyo nylig. Det som skiller YRV fra de fleste andre studiene som ble presentert, er at den skal settes i produksjon snart, og at vi vil få se den i norske salgshaller om litt over ett år.

For selv om YRV ble vist som en konseptbil, og på tross av at navnet på produksjonsmodellen ikke er bestemt ennå, er den veldig produksjonsklar. Produksjonsstart er i oktober til neste år, og deretter blir bilen tilgengelig på det norske markedet – dog sannsynligvis ikke før år 2001.

Supermini

Daihatsu kaller YRV en supermini, og den skal ha en kombinasjon av anvendeligheten til en flerbruksbil og kjøreegenskapene til en småbil. I tillegg skal den i følge Daihatsu ha sportslige kjøreegenskaper, noe et stivt karosseri er med på å understreke.

Daihatsu YRV: Kommer i 2001

  1. Stort bilde av YRV forfra

Kommer til Norge med to motorer

YRV er 376,5 centimeter lang, 163,5 centimeter bred og 155 centimeter høy. Dette er omtrent på størrelse med Mazda Demio, som bare er noen få centimeter bredere og lengre. (Du kan lese vår prøvekjøring av Mazda Demio ved å klikke her.)

På bilutstillingen i Tokyo ble YRV vist med forhjulstrekk og en 1,3-liters firesylindret turbomotor med 140 hestekrefter. Fra den norske Daihatsu-importøren, Bertel O. Steen, får vi opplyst at når bilen kommer til Norge, vil dette bli med en 1,0-liters motor med rundt 56 hestekrefter og tohjulstrekk, og en 1,3-liter med mellom 90-100 hestekrefter og firehjulstrekk.