DAB til folket: DAB+yourCar

Mangler bilen din også DAB-radio? I så fall er du ikke alene. Heldigvs kommer det stadig flere alternativer som fungerer uten å blakke deg helt, og DinSide kommer til å vise fram ulike løsninger framover. Her er DAB+yourCar.

 Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du kan like det eller ikke, men kampen om fortsatt liv i FM-båndet ser ut til å være tapt. Spørsmålet som gjenstår er i stedet hvorvidt DAB kommer i 2017 eller om det blir utsatt til 2019.

I den anledning dukker det derfor opp stadig flere DAB-alternativer for norske bilister på markedet.

Mange valg - flere prisklasser


Vår favoritt så langt er fortsatt MediaDab fordi det er en helintegrert løsning som gir deg full menystyring via bilens rattbetjening. Ulempen er at den er dyr.

Vi har også sett på to smarte DAB-løsninger fra Tiny Audio, og i dag er det altså DAB+yourCar fra den norske importøren Veibel vi skal se på.

VST DAB+yourCar: 1.495 kroner

DAB+yourCar modul skal være svært enkel å montere, og hele prosessen bør ikke ta mer enn 10 minutter.

Krav:

 • Strøm. Det eneste du trenger er et sigarett-uttak i nærheten, sånn at enheten får strøm.

  Foto: Per Ervland
  Foto: Per Ervland
  Foto: Per Ervland
  Foto: Per Ervland
  Foto: Per Ervland
  Foto: Per Ervland
  Foto: Per Ervland

  Enheten bør også være i nærheten av et vindu, slik at klebeantennene rekker fram. I vårt tilfelle ble enheten plassert i bagasjerommet.

 • FM-radio med RDS. Din nåværende bilradio må ha RDS-funksjon. Lyden søkes nemlig opp på FM-radioen, og informasjonen kommer opp på bilstereoens display.

Pluss og minus

Løsningen ser ut til å fungere bra, og vi liker at du kan styre volumet på rattet som vanlig.

Ulempen er at du ikke kan bruke rattbetjeningen til å skifte kanaler. Her må du i stedet bruke den medfølgende fjernkontrollen som gir litt plastikkfølelse.

Fordelen er imidlertid at den bruker RF-signaler, og dermed fint fungerer selv om du har gjemt enheten i bagasjerommet. Enheten har forøvrig også AUX-inngang, noe som er praktisk om bilanlegget ditt mangler inngang for iPod/MP3-spiller.

Norsk importør for DAByourCar er Veibel.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!