DAB i bil: Dette er løsningen

En ny løsning for deg som kun har vanlig FM-radio i bilen.

Nå kan du få DAB-radioen vist i displayet på denne måten.  Foto: Produsenten
Nå kan du få DAB-radioen vist i displayet på denne måten. Foto: Produsenten Vis mer

For en tid tilbake meldte myndighetene om en planlagt stenging av FM-båndet i 2017. Meldingen var klar. De ønsker alle radiolyttere over til DAB-teknologien, som tvinger seg frem. Hovedgrunnen er at FM-nettet snart er fullt, mens Digital Audi Broadcasting har plass til enda flere kanaler.

Siden meldingen om stenging av FM-båndet kom har diskusjonene gått heftig, blant annet i debattfeltet her på DinSide.

LES OGSÅ: FM-RADIOEN SKAL DØ

Utfordringen er at alle, og da mener jeg alle, landets FM-radioer mister kontakt med omverdenen. Dette gjelder også i bilen, men det finnes flere løsninger. Noen av dem har vi allerede skrevet om, som blant annet disse to.

Slik kan DAB-radioen vises i displayet på bilen din. Her i en BMW. Foto: Produsenten
Slik kan DAB-radioen vises i displayet på bilen din. Her i en BMW. Foto: Produsenten Vis mer


Ny løsning

Nå har Dension kommet med et helt nytt alternativ, og med en annen teknologi enn de vi har skrevet om tidligere. Løsningen for de fleste vil som kjent bli å hekte en dings sammen med deres eksisterende radio, for på den måten ta inn DAB-kanalene, og deretter konvertere dette til et signalspråk som den eksisterende radioen forstår.

Kjente løsnigner

Dette kan eksempelvis være gjennom en FM-modulator som omvandler DAB-signalene til FM-signaler, som igjen tas inn av den ordinære radioen. Et annet alternativ kan være at DAB-signalene omvandles til et ordinært linjesignal, og tilleggsdingsen kobles sammen med bilradioen gjennom en av dens linjeinnganger.

Problemet har vært at ikke alle biler har slike innganger, og for disse har det til nå vært FM-løsningen som har vært aktuelt.

Kan Media-DAB være en løsning?

Beste til nå?

Dension DAB-U er nemlig ment for biler med en USB-tilkobling.

Og det er det altså veldig mange av dagens bilmodeller som har, enten direkte i fronten på selve bilanlegget eller i midtkonsollen. Den gode nyheten er altså at du, så sant du har en USB-kontakt med mulighet for å ta imot en minnepinne, også kan bruke den nye løsningen DAB-U fra Dension.

Vises i displayet

DAB i bil: Dette er løsningen


Med denne får du enheten opp i displayet, og radiokanalene dukker opp som mp3-filer på hovedanlegget. Radiokanalene strømmes så i sanntid fra Dension DAB-U til hovedanlegget, så her får du heller ingen andre enheter å forholde deg til.

Dingsen fra Dension er rett og slett bare en svart boks som kobles til, og gjerne gjemmes et sted hvor den ikke er i veien eller synlig. Bare husk at den også må være tilkoblet egen antenne.

En annen smart løsning

Snart i salg

Enheten støtter både DAB og DAB+ og kommer på markedet fra november engang. Prisen er i følge importøren AutoHiFi as i Trondheim 1.595 kroner.

LES ALT OM DAB HER

.