Den nye Cube ble presentert på bilmessen i Geneve i mars Foto: Knut Moberg
Den nye Cube ble presentert på bilmessen i Geneve i mars Foto: Knut MobergVis mer

Cube kommer til Norge

Særegen og med masse plass.

Nissan Cube, den karakteristiske småbilen med imponerende stor plass og bra komfortnivå, kan ventes de største markedene i Vest-Europa innen april 2010. Her i Norge må vi vente enda litt lengre, men lanseringsplanene er i full gang.

Den japanske suksessen med det særegne utseendet lanseres nå i ny utgave, og det er i den forbindelse at den skal introduseres i hele Vest-Europa. Bilen, som produsenten selv karakteriserer som en "bulldog med solbriller", forventes å gjøre det like stort i Europa som i Japan - dog ikke blant typiske bilelskere.

Se alle bildene nederst i artikkelen.

Noe utenom det vanlige

- Den nye 2009 Nissan Cube er også designet for å være en helt annerledes bil – en bil som ikke vil inngå i definisjonen “bil”, skriver Nissan i en pressemelding.

Hva som menes med dette fremstår som noe uklart for DinSide Motor, men helt sikkert er det at dette er en bil, og at den er noe helt utenom det vanlige.

Da DinSides journalist prøvekjørte forgjengeren til den nye Cube i mai 2008, ble han svært imponert over plassmengden.

I tillegg kan baksetet skyves forover og bakover. Det kan også heves, slik at baksitterne får god oversikt og kan sitte høyere enn føreren og passasjeren i front.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Interiøret leveres i svart og beige, i et skinnliknende trekk.

Prøvekjørt: Sjarmerende liten fleksibil fra Citroën

Liten og butt

Utenpå karakteriseres bilen med et rundt Postmann Pat-utseende, med et sidevindu på høyre side som snegler seg helt rundt til det møter bakvinduet og danner en form for panoramaeffekt for den som skulle ønske å se bakover i bilen.

Den lille bilen har også, naturlig nok, en svært avkortet front- og bakdel, noe som nettopp bidrar til romsligheten.

Prøvekjørt: Elbil fra Mitsubishi

Offensiv promotering

I sin PR for den nye Cube, og i forbindelse med bilens Europa-lansering, er Nissan derimot overraskende offensiv. At bilen nok ikke vil brukes av typiske bilelskere, og at den heller vil brukes av fordomsfrie individer, er ordlyden Nissan kommer med, og som kan få enhver Motor-journalist til å gjøre seg noen tanker om hva Nissan egentlig selv mener om den lille bilen.

Sikkert er det i hvert fall at den vil bli et spennende tillegg til den norske bilparken, og at det skal bli interessant å se hvor den plasserer seg på popularitetsskalaen her til lands.

Den nye Cube ble presentert på bilmessen i Geneve i mars Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: www.salon-auto.ch
Foto: www.salon-auto.ch