Coupe+cabriolet = Lexus Sport Coupe

Lexus vil vise hva som virkelig er mulig i en bil, og presenterer Sport Coupe Concept. Men ikke la deg forvirre av at de kaller den et konsept – bilen blir virkelighet i løpet av 2001.

For selv om Lexus Sport Coupe skal ha sin offisielle debut på motormessen i Tokyo som starter om få dager (22. oktober til 3. november), så får vi allerede bekreftet fra den norske Lexus-importøren at bilen skal settes i produksjon. Det nøyaktige tidspunkt for når vi kan gå i butikken og bestille en Sport Coupe er noe uklart, men produksjonsstart er i løpet av år 2001.

Kraftig motor

Lexus’ nye Sport Coupe blir ingen billig bil – bare ved å se på motoren kan vi konstatere dette med en gang: en 4,2-liters V8’er med variable ventiltider – antall hestekrefter og videre ytelser er hittil ukjent. Dette er en helt ny motor, som også skal bli tilgjengelig i luksusbilen LS400 etter hvert.

Kombinasjon av coupe og kabriolet

Lexus Sport Coupe har fire seter – og plass til to voksne og to små barn, eller to voksne og ekstra godt med bagasje. Å kalle den en ren coupe blir litt feil – for i praksis er det en kombinasjon av en coupe og en kabriolet. Den har en sammenfoldbar, elektrisk hardtop av aluminium – som du ved hjelp av et knappetrykk kan legge på eller ta av i løpet av rundt 20 sekunder.

Coupe+cabriolet = Lexus Sport Coupe

Inspirert av luksus-yachter

Denne muligheten til å benytte seg av himmelen som tak når været er godt, og et lunere alternativ hvis vinden blir for kald – er etter sigende inspirert av luksusyachtene langs den franske Riviera. For vår del tenker vi i første rekke på Mercedes SLK…

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjefsdesigner for eksteriøret, Sotiris Kovos, tilbrakte i følge våre kilder flere uker på Rivieraen for å få inspirasjon, og innsikt i hvordan det virkelig er å leve i luksus. Kanskje han leide seg en SLK også?

Eksteriøret er utviklet ved det europeiske Lexus-kontoret, mens interiøret er formet i Japan. Interiøret domineres selvsagt av skinn og tre, og forsetene har minne-funksjon som bevarer sete-innstillingene til sjåfør og forsetepassasjer.

Lexus Sport Coupe skal konkurrere med blant annet CL 500. Vi vil komme tilbake med flere bilder og mer informasjon om bilen når dette er kjent.