Foto: AC Cars
Foto: AC CarsVis mer

Cobra gjenfødes omsider

Det eldste gjenlevende britiske bilmerke presenterer ny sportsbil - det er til å fryse på ryggen av.

Dette er en nyhet som vil glede mange bilentusiaster med interesse for klassikere fra 60-tallet. I dag, i anledning det eksklusive bilshowet Top Marques i Monaco, viser nemlig den ærverdige britiske bilprodusenten AC Cars den nyeste versjonen av bilen de fleste forbinder med Carroll Shelbys Cobra-versjoner, nettopp fra 60-tallet.

Shelby-legenden

Cobra-navnet - og emblemet - dukket opp da racing-legenden Shelby importerte AC til USA på 60-tallet og forsynte dem med råsterke V8-motorer fra Ford. Man finner det i dag blant annet på spesialutgaver av nyeste generasjon Mustang.

Bare i USA er det beregnet at det selges cirka 1.500 replicas (kopier) av den opprinnelige Cobra hvert år.

Gjenoppstår i ny utførelse

Den nye bilens navn er AC Mk VI hvilket betyr at dette er sjette generasjon av sportsbilen med den lett gjenkjennelige fasongen.

Foto: AC Cars
Foto: AC Cars
Foto: AC Cars

Bilen er fortsatt en lettvekter, den veier drøyt et tonn. Det er til tross for at drivlinjen, denne gang hentet fra Corvette, er ganske gedigen med en 6,2-liters V8-motor som yter 443 hestekrefter i AC Mk VI GT og 655 hester i GTS-versjonen. Sistnevnte skal klare 0-100-øvelsen på bare 3,3 sekunder. For å stanse beistet på rimelig avstand og tid har AC valgt å utstyre den nye "Cobraen" med solide bremser fra Porsche.


Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysk samarbeid

AC, som har en mild sagt brokete historie, og produserte denne bilens forgjenger på Malta, har nå valgt å etablere produksjonen i Tyskland, hvor de har inngått det de kaller en "strategisk allianse" med firmaet Gullwing ("Måkevinge"), i Heyda.

Da er det jo passende at bilen kommer standard med en lett hardtop kombinert med nettopp måkevingedører.

Vi håper å kunne komme med mer stoff om denne spennende sportsbilen i overskuelig fremtid.