Foto: AC Cars
Foto: AC CarsVis mer

Cobra gjenfødes omsider

Det eldste gjenlevende britiske bilmerke presenterer ny sportsbil - det er til å fryse på ryggen av.

Dette er en nyhet som vil glede mange bilentusiaster med interesse for klassikere fra 60-tallet. I dag, i anledning det eksklusive bilshowet Top Marques i Monaco, viser nemlig den ærverdige britiske bilprodusenten AC Cars den nyeste versjonen av bilen de fleste forbinder med Carroll Shelbys Cobra-versjoner, nettopp fra 60-tallet.

Shelby-legenden

Cobra-navnet - og emblemet - dukket opp da racing-legenden Shelby importerte AC til USA på 60-tallet og forsynte dem med råsterke V8-motorer fra Ford. Man finner det i dag blant annet på spesialutgaver av nyeste generasjon Mustang.

Bare i USA er det beregnet at det selges cirka 1.500 replicas (kopier) av den opprinnelige Cobra hvert år.

Gjenoppstår i ny utførelse

Den nye bilens navn er AC Mk VI hvilket betyr at dette er sjette generasjon av sportsbilen med den lett gjenkjennelige fasongen.

Foto: AC Cars
Foto: AC Cars
Foto: AC Cars

Bilen er fortsatt en lettvekter, den veier drøyt et tonn. Det er til tross for at drivlinjen, denne gang hentet fra Corvette, er ganske gedigen med en 6,2-liters V8-motor som yter 443 hestekrefter i AC Mk VI GT og 655 hester i GTS-versjonen. Sistnevnte skal klare 0-100-øvelsen på bare 3,3 sekunder. For å stanse beistet på rimelig avstand og tid har AC valgt å utstyre den nye "Cobraen" med solide bremser fra Porsche.


Tysk samarbeid

AC, som har en mild sagt brokete historie, og produserte denne bilens forgjenger på Malta, har nå valgt å etablere produksjonen i Tyskland, hvor de har inngått det de kaller en "strategisk allianse" med firmaet Gullwing ("Måkevinge"), i Heyda.

Da er det jo passende at bilen kommer standard med en lett hardtop kombinert med nettopp måkevingedører.

Vi håper å kunne komme med mer stoff om denne spennende sportsbilen i overskuelig fremtid.