CL55AMG F1: Sivil Formel 1

Mercedes CL 55 AMG "F1 Limited Edition" er basert på Formel 1-bilen CL 55 AMG Safety Car. Den nye modellen er utstyrt med keramiske bremser, og Mercedes hevder at de er først ute med dette i en bil beregnet for kjøring på offentlig vei.

CL55AMG F1: Sivil Formel 1
CL55AMG F1: Sivil Formel 1

At Mercedes er tidlig ute med et slikt bremsesystem, er det ingen tvil om - og hadde det ikke vært for at Porsche hevdet akkurat det samme i fjor høst, som Mercedes gjør nå - så hadde det vært ganske så ukomplisert å ta dette for god fisk. De keramiske bremsene til Porsche skal være tilgjengelig på 911 Turbo til høsten - samtidig som de nye CLene skal være klare for veien.

Kjent i F1-sammenheng

Keramiske bremser som sådan er ingen nyhet - dette har vært brukt i F1 biler i mange år. Det nye er at dette blir tilgjengelig i personbiler som skal kjøres på vanlig vei.

Bruken av keramiske bremser i CL 55 AMG "F1 Limited Edition" er et prøveprosjekt, og går alt etter planen vil du kunne få kjøpt slikt bremsesystem som ekstrautstyr i S-klasse og CL 55 AMG fra begynnelsen av neste år.

Mange fordeler

Hva er så fordelen med keramiske bremser i stedet for bremseskiver av stål? Først og fremst sørger slike bremseskiver for at bremsestrekningen blir kortere. Keramiske bremseskiver er også 60 prosent lettere enn tilsvarende skiver av stål, de tåler mer varme og hardere belastning enn stål-skiver, og de har en anselig levetid på 300.000 kilometer.

Inskripsjoner

For ytterligere å understreke slektskapet med F1, er den nye CL 55 AMG "F1 Limited Edition" selvsagt også godt utstyrt under panseret - og ellers. Den blir drevet av en 5,5-liters V8 motor med 360 hestekrefter, og disse kreftene får bakkekontakt gjennom 19-tommers dekk. Andre spesielle trekk ved denne modellen er for eksempel "F1 Limited Edition" inskripsjon på midtkonsollen - dette kan du se her, opplyste stiglister med samme inskripsjon som på midtkonsollen, sportseter med påbrodert AMG logo, gulvmatter med AMG logo.

Denne spesialmodellen produseres i kun 55 eksemplarer, og bilene er planlagt å kunne leveres til høsten. I Tyskland koster bilen 330.000 DM, noe som tilsvarer 1.384.000 kroner…altså før bilen har forlatt Tyskland.