Citroëns smarte "Visiospace" i ny versjon

Den nyskapende fleksibilen kommer nå i en versjon for folk som ikke har behov for mer enn fem seter men vil nyte godt av Visiospace-konseptet allikevel.

Citroëns smarte "Visiospace" i ny versjon

Citroëns smarte "Visiospace" i ny versjon

  1. Store bilder!
Citroëns smarte "Visiospace" i ny versjon


Citroën lanserte i høst en av de smarteste og beste familiebilene på markedet - C4 Picasso. Vi har både prøvekjørt og testet den i syvsetersversjon - En versjon som også kan fås med fem seter. Men nå kommer en helt egen, mer kompakt utgave som utelukkende kommer som femseter.

Utsikt og plass

Citroën har introdusert begrepet "Visiospace" for å definere sin nye fleksibil. Det dreier seg nemlig først og fremst om utsyn og om plass. Lys er generelt et gjennomgangstema; også innvendig er opplysning generelt og i kriker og kroker noe det er blitt jobbet spesielt med. Produsenten understreker at dette gjelder i like stor grad for nykommeren med fem seter. Denne har forøvrig god plass til fem voksne om nødvendig - samt deres bagasje. Designmessig er overhengene kortere på nykommeren; hele bilen fremstår som mer avrundet; buttere både foran og bak. Samtidig har skulderlinjen fått et "bølge"-aktig aspekt.

Kortere

Nye C4 Picasso sammenlignet med...
Nye C4 Picasso sammenlignet med... Vis mer
..."Grand" C4 Picasso - som testet av DinSide
..."Grand" C4 Picasso - som testet av DinSide Vis mer


Citroën har nå hele fire modeller i den såkalte MPV eller flerbrukerkategorien: Xsara Picasso, bilen som omtales her - C4 Picasso, syvseteren Grand C4 Picasso og den store flerbruksbilen C8. Lengdene på de fire er henholdsvis 427, 447, 459 og 472 centimeter. C4 Picasso er dermed 12 centimeter kortere enn storebroren som altså nå går under navnet Grand C4 Picasso. Bagasjeplass oppgis til solide 500 liter (VDA-norm) under bagasjeromsskjuleren med alle seter på plass og til 1.734 liter med de tre baksetene nedfelt. Disse felles forøvrig ned med et enkelt håndgrep og gir ett flatt lastegulv.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Diesel og automat

Citroëns smarte "Visiospace" i ny versjon


C4 Picasso er tilgjengelig med en 1,6 HDI dieselmotor som yter 110 hestekrefter. Denne kan kobles til en femtrinns manuell girkasse eller en sekstrinns halvautomatisk (manuell med automatkløtsj og automatfunksjon). Den større 2,0-dieselmotoren på 138 hester kan kombineres med sekstrinns automatkasse eller halvautomaten.

Bensinmotorer tilbys det også to av: En 1,8i på 127 hestekrefter og en 2,0i som utvikler 143 hester. 1,8-literen tilbys kun med 5-trinns manuell girkasse.

Den nye C4 Picasso 5-seter introduseres på det norske markedet i mars 2007. Priser og modellutvalg er foreløpig ikke fastsatt.

  • Store bilder finner du her!
  • Relaterte artikler:

  • Vår test av C4 Picasso med dieselmotor og halvautomatisk girkasse kan du lese her
  • Vår første prøvekjøring av C4 Picasso finner du her.
  • Her finner du mer Citroën-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder