Citroën CXPERIENCE i Paris

Citroën viser spennende konseptbil

Har tatt sjumilssteg siden første CX i 1974.

STOR: Konseptbilen til Citroën er både stor, lang og lav. Dette kan se veldig lovende ut for fremtiden. Foto: Jamieson Pothecary
STOR: Konseptbilen til Citroën er både stor, lang og lav. Dette kan se veldig lovende ut for fremtiden. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilmesser er ofte fulle av konsepter, realistiske som urealistiske. Citroën er intet unntak, men dette konseptet kan fort bli en virkelighet.

CXPERIENCE

Historisk sett har CX satt dype spor opp igjennom årene. Etter at modellen kom i 1974 solgte Citroën hele 1,2 millioner biler gjennom de første 16 årene. Bilens design var allerede da moderne, da få biler hadde et aerodynamisk design på høyde med CX.

I forkant av bilmessen annonserte Citroën at det var duket for å vise en konseptbil allerede på bilmessen i Paris. Cxperience er dermed presentert. Det later til at selskapet virkelig går inn for å se annerledes ut også i fremtiden.

Ved første øyekast på innsiden av konseptbilen får undertegnede assosiasjoner til hvordan nyere luksusbåter er designet.

Et rent interiør bærer preg av en knappeløs fremtid. Treverk og gjennomgående flater. Vi ser dog ofte at konseptbilene ofte – i likhet med klær en ser på catwalken – kun er til å inspirere og trigge følelser, men det lover godt.

AERODYNAMISK: Den nye storbilen til Citroën ser både autonom og autofil ut. Foto: Jamieson Pothecary
AERODYNAMISK: Den nye storbilen til Citroën ser både autonom og autofil ut. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

Hybrid for flyt

Konseptbilen som presenteres er planlagt en hybrid drivlinje med bensinmotorer som vil yte mellom 150 og 200 hestekrefter og opp mot 80 kW på det elektriske.

Denne rekkevidden er spådd å bli omkring 60 kilometer. Vil det holde for fremtiden?

Konseptbilen er 4,85 meter lang, men bare 1,37 meter høy.

At bilen ikke har speil er oppsiktsvekkende, da disse er erstattet med kamera som skal sende bilder som vil vises på innsiden av vinduet. Ved hjelp av ytterlige kamera vil sjåføren få et 360 graders bilde av hva som skjer på utsiden av bilen.

Les også:

De norske SUV-favorittene

CX-5 høstet terningkast seks når den kom

INNOVATIVT? Konseptbilen har gått andre veier i valg av overflater. Treverk og helt gule flater. Foto: Jamieson Pothecary
INNOVATIVT? Konseptbilen har gått andre veier i valg av overflater. Treverk og helt gule flater. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!