C1 er Citroëns rimeligste modell Foto: Citroën
C1 er Citroëns rimeligste modell Foto: CitroënVis mer

Citroën oppdaterer C1

En friskere design og lavere forbruk skal lokke flere kunder til Citroën C1.

C1 er nært beslektet med Peugeot 107 og Toyota Aygo, og når begge disse nå blir oppdatert, er det naturlig av Citroën følger opp. C1 er med sine 344 centimeter i lengden en minibil, men faktisk er elbilen C-Zero hakket mindre. C1 er uansett den rimeligste i Citroëns modellutvalg.

Oppdateringen dreier seg blant annet om en litt annerledes design, spesielt foran hvor to striper med LED-lys nå preger fronten, sammen med de ganske runde frontlyktene. Innvendig dreier det seg mest om noen nye detaljer, som eksempelvis et forbedret radio- og musikkanlegg og ny girspak.

99 gram CO2

Motoren er som før en 1,0-liter som yter 68 hestekrefter og 93 newtonmeter. Den klarer seg med 0,43 liter per mil og 99 gram CO2 med manuelt gir. Kjøper du den med den automatiserte EMG-girkassen (med singelkløtsj), øker forbruket til 0,45 liter og utslippet til 104 gram CO2.

Foto: Citroën
Foto: Citroën
C1 er Citroëns rimeligste modell Foto: Citroën
Foto: Citroën
Foto: Citroën
Foto: Citroën
Foto: Citroën
Foto: CitroënC1 kommer både med tre og fem dører. I Norge er det nok femdørsutgaven som er mest aktuell.

Til våren

Den fornyede utgaven av C1 vises på en bilutstilling i Brüssel om kort tid. Til Norge kommer den i månedsskiftet mars/april, men prisene er ennå ikke offisielle. Vi regner imidlertid ikke med at det blir store endringer fra dagens innstegspris på 126.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen