Citroën med folkelig 7-seter

I løpet av neste år vil Citroën introdusere C4 Picasso. Bilen vil bli tilbudt både som fem- og syvseter.

Bildet er manipulert. Vis mer

Citroën med folkelig 7-seter

  1. Store bilder


Det melder vår samarbeidspartner Automedia, som antar at bilen vil få sin offisielle avduking på Paris-messen oktober 2006. Ifølge samme kilde vil salget starte kort tid etter avdukingen.

Til Norge i 2000

Dagens Citroën Xsara Picasso ble introdusert i Europa allerede i 1999, men kom først til Norge i 2000. Årsaken til den forsinkede Norges-introduksjonen var ifølge importøren at bilen hadde solgt over all forventning på kontinentet.

Her i Norge har Picasso-salget aldri tatt helt av, noe som nok blant annet skyldes konkurransen fra de stadig mer populære fleksibilene med syv seter.

Fem og syv seter

Dagens Citroën Xsara Picasso. Vis mer


Dagens Xsara Picasso er som navnet tilsier basert på Citroën Xsara-plattformen. Xsara er imidlertid i mellomtiden byttet ut med C4, som vil danne grunnlag for den nye Picassoen. Med tanke på alle de praktiske løsningene som finnes i dagens utgave, antar vi at C4 Picasso vil være fullt på høyden med konkurrentene når det kommer til fleksibilitet.

Ifølge Automedia vil Citroën i likhet med Renault satse på to utgaver, en med fem og en med syv seter. Prisen for syvseteren vil antagelig starte på snaue 300.000 kroner.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Citroën-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder