Citroën DS5 hybrid fra kr. 419.000

Citroën DS5 hybrid er klar for Norge. Og den legges merke til.

Citroën DS5 har en design egnet til å vekke oppsikt. Som hybrid får den atpå til en miljødimensjon som burde kunne bidra til å gi merket flere kunder.
Citroën DS5 har en design egnet til å vekke oppsikt. Som hybrid får den atpå til en miljødimensjon som burde kunne bidra til å gi merket flere kunder. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Luksuriøst spesifisert koster den rundt regnet en halv million, hvilket vi ikke kan kalle rått dyrt når vi vet at man da har en godt utstyrt kraftpakke med et visst miljøalibi og avansert teknologi.

I hvertfall kan man være rimelig trygg på at man skiller seg ut i mengden og at man ikke kjører det samme som naboen.

Citroën DS5 er nå nesten et gammelt bekjentskap - vi prøvekjørte bilen første gang i oktober i fjor. Det var da vi beskrev den som et smykke på hjul, og i etterkant har vi opplevd å kjøre den og være blant de ganske få bilistene folk snur seg etter langs veien.

Citroën DS5:

Citroën DS5 har en design egnet til å vekke oppsikt. Som hybrid får den atpå til en miljødimensjon som burde kunne bidra til å gi merket flere kunder.
Citroën DS5 vil for en stor del selge på elegant design.


Og nå er den altså her i hybridversjon.

Brer om seg

Det innebærer at den, i og med at den er et produkt av PSA Peugeot Citroën-konsernet, har fått installert den allerede eksisterende hybriddrivlinjen som Peugeot til nå har lansert på tre av sine produkter. Den første var intet mindre enn verdens første dieselhybrid, Peugeot 3008 HYbrid4 - les om vår prøvekjøring av den her!

Det faktum at denne drivlinjen innebærer at bilen den er forsynt med får firehjulsdrift, gjorde det mulig å lansere en høyreist, firehjulsdrevet versjon av den megetkompetente familiestasjonsvognen Peugeot 508. Resultatet ble 508 RXH, som vi også har prøvekjørt.

200 hk, 99 gram CO2

Ingen overraskelse etter dette at DS5 fra Citroën tilbyr den samme pakken - med den kanskje vesentlige forskjell for mange at innpakningen er annerledes og, i det minste i våre øyene, en god del mer sexy.

Men forbrenningsmotoren er også her en moderne dieselmotor på 2.000 ccm som yter 163 hestekrefter. Sammen med den elektriske motoren gir det en ytelse på 200 hester. Bilen er temmelig tung, så det oppleves nok mer som en ganske normalt kraftig familiebil når det gjelder ytelser ute på veien.

Mest imponerende dieselhybrid idag er ladbare Volvo V60 D6 AWD.

Dels elbil

Citroën DS5 vil for en stor del selge på elegant design.
Citroën DS5 vil for en stor del selge på elegant design. Vis mer


Diesel er jo i ferd med å bli fy-fy i lokalmiløsammenheng på grunn av partikler og nitrogenoksider, som forverrer forurensningen i tettbygde strøk. Esset disse bilene fra Citroën og Peugeot har i ermet er at man i bykjernen kan kjøre utslippsfritt - ren eldrift er nemlig mulig i lave hastigheter på strekninger opptil tre - fire kilometer av gangen. Denne rekkevidden kan fornyes - i løpet av en kjøresyklus - flere ganger under vanlig kjøring via regenerering av energi, slik at man i praksis tilbakelegger adskillige kilometer på ren eldrift om man tilpasser kjørestilen.

Lavt forbruk, men ikke SÅ lavt.

Det er på den måten Citroën i likhet med konsernfetter Peugeot kan skilte med et lavt forbrukstall og bare 99 gram CO2-utslipp per kilometer. Dette er hyggelige tall når avgiftene skal regnes ut og dermed kommer vi til prisen. Og husk at vi har å gjøre med en bil som har firehjulsdrift OG elmotor. I praksis vil nok imidlertid de fleste konstatere et klart høyere forbruk enn det offisielle tallet indikerer. Overrasket? Nei, ikke vi heller.

Prisen bør ikke sjokkere

Billig er ikke Citroën DS5 Hybrid4, men det er ikke til å komme forbi at produktet er attraktivt for alle som ønsker å fremstå som teknologisk frempå, miljøbevisste og noe utradisjonelt trendy. (Noe annnet enn Audi, BMW, Mercedes eller Range Rover Sport kunne kanskje gjort seg i oppkjørselen?)

Innen et slikt scenario er ikke prisene så ille - og for at pillen skal smake mindre bittert har utstyrsgradene fått elegante benevnelser: Airdream Design, Style og Sport.

Utstyrsdetaljer og spesifikasjoner finnes her.

Prisene er som følger:

Citroën DS5 Airdream Design: Kr. 419.000,-
Citroën DS5 Airdream Style: Kr. 441.000,-
Citroën DS5 Airdream Sport: Kr. 473.000,-

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!