Citroën C3

C3, som får premiere på IAA i Frankfurt senere i høst, plasserer seg midt i mellom Saxo og Xsara.

Citroën C3
[Ugjyldig objekt (NAV)]

C3 dukket for første gang opp som konseptbilen C3 Lumière på Paris utstillingen i 1998. Fire år etter, i 2002, er bilen i salg.

Mange motorer

C3 vil på lanseringstidspunktet være tilgjengelig med fem forskjellige motorer. Dieselmotorene er et samarbeide mellom Peugeot, Citroën og Ford.

Minste bensinalternativ er 1,1 i på 66 hestekrefter. Neste trinn er en 1,4 i med 75 hestekrefter og toppmodellen på bensinsiden er 1,6 i 16 V med 110 hestekrefter. Dieselmotorene er begge på 1,4 liter og hvor den største er med 16 ventiler. Effekten er henholdsvis 70 og 92 hestekrefter.

Fleksibel

De utvendige målene er kompakte. Citroën C3 er 385 cm lang,167 cm bred og 152 cm høy. Til sammenligning er den nye Xsara 418 cm lang, 170 cm bred og 140 cm høy. Den nye C3 er dermed litt til mindre enn Xsara i lengde og bredde, men er hele 12 centimeter høyere. Det bør med andre ord være mulig å oppnå levelige forhold inne i kupeen. I hvert fall med tanke på høyden. For de som vil kontakt med himmelen kan C3 leveres med stort soltak som strekker seg over hele taket.

Bagasjerommet kan deles opp i forskjellige moduler for ulike transportbehov. Når dette ikke er i bruk oppbevares den mot ryggen av baksetene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Citroën C3 har dessuten variabel servostyring som gjør at den er lett på rattet i bykjøring og tyngre på rattet når hastigheten øker.

Mye sikkerhet i liten bil

Nye C5 er bygget på en helt ny plattform og har ABS-bremser, elektronisk bremsekraftfordeler og system for assistanse ved nødbremsing. I tillegg er den utstyrt med 6 kollisjonsputer. Enkelt og bra er betjeningen av barnesikringen av bakdørene som kan gjøres fra dashbordet.