Citroens modellglipp

Små tuer kan velte store lass. Bildet viser en miniatyrmodell av det som høyst sannsynlig er Citroens nye Picasso-etterfølger basert på C4. Modellen er lagt ut for salg på spansk e-Bay.

STRAIGHTE LINJER: Mens man på Citroens velkjente Picasso kan være unnskyldt for å forveksle foran og bak, har oppfølgeren mer konvensjonelle linjer.
STRAIGHTE LINJER: Mens man på Citroens velkjente Picasso kan være unnskyldt for å forveksle foran og bak, har oppfølgeren mer konvensjonelle linjer. Vis mer
ALLE SYV: Bildet viser den lange syvseteren. Femsetere har en distinkt forskjellig og mer avrundet hekk.
ALLE SYV: Bildet viser den lange syvseteren. Femsetere har en distinkt forskjellig og mer avrundet hekk. Vis mer


Nyhetslekkasjer om nye bilmodeller skjer på de mest utspekulerte måter. Det er aldri helt godt å vite hvor mye som er bevisste lekkasjer, og hva som er uhell. Men om denne C4-modellen i størrelse 1:43 er bevisst plantet, da rangerer Citroens PR-avdeling heretter høyt på listen over de mest kreative i bransjen.

Ett hakk opp

Den nye C4-baserte fleksibilen med opp til syv seter ventes nemlig ikke avduket før Parismessen åpnes for pressen 27. september. Bilen ventes imidlertid å ta et statusmessig steg opp fra Xsara Picasso, som den etterfølger. Nye C4 "Picasso" - Picasso-navnet kommer antagelig ikke til å bli brukt på denne modellen - havner dermed i klassekamp med biler som Opel Zafira, VW Touran og Toyota Corolla Verso.

Konvensjonell

Mest påfallende designtrekk fra de to bildene som foreligger av modellen – som er helt på linje med ferske spionbilder av bilen - er et frontvindu som er trukket langt innover taket, samt de høye C4-gjennkjennelige baklysene. I følge nederlandske kilder skal bilen lages i to utførelser på henholdsvis 4,40 og 4,55 meter lengde. Den ekstra lengden er selvsagt for å få plass til alle syv setene, og modellen viser sistnevnte.

Interessert? Høyeste bud på modellen er i skrivende stund 65 dollar.

  • Store bilder finner du her!
  • Her finner du mer Citroën-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder