Citroen XM 2.0i 1991: Motoren stopper

Bilmerke: Citroen
Modell: XM
Motor: 2,0i med Bosch motronic multipoint
Årsmodell: 1991
Kilometerstand: 215.000

Problem: Motor som stopper.
I kryss ol. når jeg har sluppet opp gassen hender det at motoren stopper. Det er bare å starte så er alt ok igjen. Går ellers fint og er i bra stand. Ingen feilkoder å lese.
2: Bilen har hydractiv fjæring (veksler mellom sport og komfort avhengig av fart sving brems ol). Problemet er at bilen er hard i noen minutter etter oppstart uten grunn (ikke hard kjøring). Så blir bilen "myk" igjen etter omtrent like lang kjøring hver gang. Jeg lurte på om det kunne være noen komponenter i computeren som ikke virker så bra etter 15 år? Tørker ut el.?

Svar: Når motorer med innsprøytingsanlegg stopper på tomgang så er en av de første tingene jeg sjekker tomgangstiller. På din bil med multipoint er dette en sak som står på siden av spjeldhuset. Ellers så må du sjekke om det er knekk på for eksempel en vakumslange til for eksempel Map sensoren eller om denne er så myk at den kan suges flat ved mye vakum som oppstår ved slipp av gass i for eksempel nedoverbakke. Fjæring på Citroen er noe jeg ikke vet så mye om dessverre og mine kolleger har heller ikke for mye kjennskap til dette. Mulig det er tregheter i pumpe som skal redusere og øke trykket i demperne. Du bør nok du få en Citroen-mekaniker til å sjekke dette og eventuelt lese av på systemets styreenhet.