Citroen Berlingo 1.4 1998: Tomgangsproblemer

Bilmerke: Citroen
Modell: Berlingo 1,4
Motor 1,4 75 hk Bensin
Årsmodell: 1998
Kilometerstand: 112000

Problem: Tomgangsproblemer
Har en Berlingo som ikke går på tomgang fra kaldstart og de første 1 - 2 kilometerne. Går ellers greit. To Citroen-verksteder har feilsøkt uten å finne en løsning. Tenningsboks er
resettet, temperaturmåler i motorblokk(i toppen) skiftet, tomgangsspjeld motor
byttet, potentiometer byttet. Toppakning og kompresjon OK. Ryker ikke, fusker ikke. Etter kaldstart 'surner' den etter 2 - 15 sek. på tomgang og stopper. Må tråkke litt på gasspedalen når den skal restartes.

Svar: Jeg har av og til sett at styreenheter ikke klarer å finne ut hvordan temperaturen i motoren er på grunn av feil i ledningsett, dårlig jording eller rett og slett feil i styreenhet. Da kan brennstoffblandingen bli så feil at tomgang blir umulig. Å resette en defekt styreenhet er ikke noen løsning. Hvilke feilkoder som ligger lagret må feilsøkes på og man må lese av parametre ved hjelp av diagnoseapparatet når den aktuelle feilen oppstår. Har bilen en EGR ventil så kan denne henge seg opp i åpen stilling og ødelegge for tomgangsturtall. Er eksosen tett så kan mottrykket bli så høyt at det er umulig for motor å gå på lavt turtall! Lykke til!