Chrysler Sebring Cabrio: Bestselger i ny drakt

Da Chrysler Sebring Cabriolet ble lansert i 1996, tok det ikke lang tid før Chrysler kunne konstatere at de hadde skutt gullfuglen. I dag kan bilen smykke seg med tittelen "verdens mest solgte cabriolet".

Chrysler Sebring Cabrio: Bestselger i ny drakt
[Ugjyldig objekt (NAV)]

MALAGA (DinSide): Hvis du ikke umiddelbart drar kjensel på navnet "Sebring", har det sin forklaring i at dagens Sebring markedsføres i Europa som Stratus. Den nye utgaven vil imidlertid ha samme navn i hele verden - Sebring.

I likhet med forgjengeren kommer nye Sebring i to utgaver; Sedan og Cabrio. Det som skiller Sebring Cabrio fra mange andre kabrioleter, er at bilen er konstruert for å romme fire voksne personer og en god del bagasje, for eksempel to golfbager. Dermed havner bilen i en nisje som rommer relativt få og eksklusive konkurrenter. Nettopp dét er en av de viktigste årsakene til at forgjengeren har solgt så godt.

Kort front

Med tanke på at Sebring Cabrio er hele 492 centimeter lang, har bilen et kort panser. Det korte panseret har sin bakgrunn i et designspråk som i Chrysler-terminologien kaller cab-forward. Dette betyr at frontruten er plassert langt fremme, noe som blant annet resulterer i en flat fronrute-vinkel og god plassfølelse.

Fronten kjennetegnes også ved fraværet av støtfanger og et stort luftinntak med rutemønster. Store Chrysler-vinger har fått en sentral plassering.

Høy bakpart

Fra siden vil du legge merke de markerte hjulbuene og den høye og lange døren, som er avrundet både i for- og bakkant. Hekken er, i motsetning til fronten, relativt høy. Bakparten preges av store baklykter og en skiltplate omgitt av krom og Chrysler-vinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

7 sekunder

Chrysler Sebring Cabrio: Bestselger i ny drakt

Takduken kan selvsagt betjenes elektrisk, og skal ifølge Chrysler kunne legges ned i løpet av bare syv sekunder. Du kan velge å senke samtlige vinduer med samme knapp som legger ned taket.

Det er fullt mulig å kjøre rundt uten å dekke til den nedfelte duken, men for den som er opptatt av stil, følger det med et stoffdeksel. Dette er imidlertid både knotete og tidkrevende å montere.

Velutstyrt

Sebring Cabrio kommer i to utstyrsversjoner, LX og Limited. Standardutstyret i LX inkluderer blant annet elektrisk justerbart førersete, skinninteriør, automatisk fartsholder, manuelt klimaanlegg, aluminiumsfelger og integrert CD-spiller.

Limited-versjonen kan i tillegg skilte med forkrommede lettmetallfelger, et mer avansert stereoanlegg, elektronisk bremsekraftfordeling (EBD) og ABS Plus. Sistnevnte minner om Volkswagen-konsernets ESP-system (elektronisk stabilitetskontroll), og skal sørge for å stabilisere bilen ved nedbremsing i sving. ABS Plus virker imidlertid kun ved nedbremsing, i motsetning til ESP, som sørger for å bremse på egen hånd hvis det skulle være nødvendig, for eksempel ved hjulslipp i sving.

132 hestekrefter

Chrysler har valgt ut to motoralternativer for Sebring. Den minste er en firesylindret, toliters bensinmotor med to overliggende kamaksler og fire ventiler per sylinder. Denne yter 132 hestekrefter ved 5.600 o/min og oppnår maksimalt dreiemoment, 176 Nm, ved 4.600 o/min.

Toliteren kombineres med en femtrinns manuell girkasse, og med denne girkassen oppleves motoren som ganske frisk. Spesielt gjerrig er den imidlertid ikke - Chrysler oppgir selv et forbruk på over én liter per mil ved blandet kjøring. Chrysler Sebring Cabrio med toliters motor vil koste omlag 400.000 kroner i Norge.

Sterk V6-motor

Chrysler Sebring Cabrio: Bestselger i ny drakt

Den som er villig til å legge omlag 550.000 kroner på bordet, kan bli eier av Sebring Cabrio med V6-motor. Den moderne aluminiums-motoren har et slagvolum på 2,7 liter og er utrustet med 24 ventiler og totrinns innsug. Chrysler har derfor klart å hale ut 200 hester fra den turtallsvillige motoren, som yter maksimal effekt ved 5.900 o/min. Maksimalt dreiemoment, 260 Nm, oppstår ved 4.300 o/min. Til å være så stor, forbruker motoren relativt lite bensin;1,06 liter ved blandet kjøring.

2,7-literen fåes kun i kombinasjon med en automatisk girkasse. Ved hjelp av Chrysler sitt AutoStick-system kan girkassen betjenes "manuelt".

De første eksemplarene av Chrysler Sebring Cabrio skal være på plass i Norge i løpet av et par uker, i likhet med Sebring Sedan. Les mer om sedan-versjonen her.