Chrysler Sebring (2003)

Av og til døper amerikanske bilfabrikker bilene sine opp etter helt misvisende begreper (Pontiac Grand Prix f.eks.). Hvorfor Chrysler døpte denne bilen opp etter racerbanen Sebring, er det heller ingen som vet…

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sebring har vært åsted for mange fantastiske billøp opp gjennom årene. Personlig tenker jeg på en Porsche 917 når jeg hører navnet. Når en bil da blir døpt Sebring, skulle man tro at det var snakk om en sportslig og rask bil, med stiv fjæring og rask rattrespons. I stedet får du en behagelig og sedat cruisebil.

LES OGSÅ:

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Sebring fikk mye slakt da den kom fordi understellet vridde seg like mye som et stearinlys som har stått i et drivhus i Death Valley. Så noe eldorado for sportslig kjøring på Sebringbanen er den ikke... Men langs gode gamle E6 (den strakaste veien) fungerer den utmerket. Den er også svært romslig og stillegående. Og det er vel de egenskapene du ser etter i en brukt fireseters cab? Kjøper du denne for å rase rundt på svingete vestlandsveier har du misforstått totalt...

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Interiør
Vi har allerede nevnt god plass, det er null problem å huse fire voksne mennesker her. I tillegg er interiøret svært innbydende. En del hardplast, men sånn er det i amerikanske biler.

Oppsummering
De som vil ha en romslig og komfortabel cabriolet som ikke alle andre har, kan se seriøst på Chrysler Sebring. Men bilen passer ikke inn i det typiske toppløse landskapet. Middelaldrende menn som vil imponere ungjentene med åpen bil bør styre unna. Sebringen er best egnet for de litt mer kultiverte over 40... Men senk Sebringen, kjøp store blingfelger og litt styling, samt få den lakkert sort. Da har du en kanonfet cruiser som kan imponere alle!

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Chrysler har vært ujevne med kvaliteten, men Sebring er ikke av de verste. Delepriser er kurante, og forsikringen er rimelig, spesielt hvis du tegner medlemskap i ACCN (American car club of Norway). På bruktmarkedet er ikke Sebring den mest etterspurte bilen i den åpne klassen, så forvent et større verditap enn for de fleste konkurrentene.

Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil

Testresultat

Chrysler Sebring (2003)

Terningkast

God plass, høy komfort

Gammelmodig image, trauste kjøreegenskaper