Chrysler konsept: 300 Hemi C

Detroit (Din Side Bil): Bakhjulsdrift, 5,7-liters V8 motor og 353 hestekrefter. Cabriolet? Naturligvis. Møt konseptbilen som er mer enn et konsept…

Chrysler konsept: 300 Hemi C

JA! Stod det på utallige plakater som pressefolk ivrig viftet med da stemmen fra høyttaleren spurte om Chrysler skulle sette 300 Hemi C i produksjon. Ingen løftet plakaten med ”Nei” på over hodet.

Og akkurat det kan være et tegn på at Chrysler velger å sende 300 Hemi C utfor samlebåndet.

Viser retningen

At man ikke skal tillegge en impulsiv markedsanalyse som denne for mye vekt er klart, men tar man med seg 300 Hemi C ut av neonlysenes skinn vil man raskt se at dette faktisk er en bil som passer som hånd i hanske inn i Chryslers modellprogram.

Noe Tom Gale, Executive Vice President for produktutvikling og design, da også sier: -- Denne bilen viser retningen vi ville ta dersom vi igjen skulle selge en ekte luksuriøs amerikansk bil med V8 motor, bakhjulsdrift og høye ytelser…

Chrysler konsept: 300 Hemi C

Vi nevner selvfølgelig ikke det faktum at navnet Chrysler 300 allerede er representert i Chryslers rekker gjennom sedanen 300M – heller ikke nevner vi at Chrysler nærmest har det for vane å sette prototyper ut i produksjon. Eller at 300 Hemi C, foruten å være en produksjonsmodell, også kan antyde hvordan 300M vil se ut nå den kommer med sin første ansiktsløftning.

Kompetente ytelser

Men hva er så Chrysler 300 Hemi C? Hva skjuler det seg egentlig under lakken som så villig lar seg opplyse av utstillingens neonlys? Vel, svaret er vel egentlig luksus, luksus og atter luksus – drevet av en vanvittig motor. Og at det raskt vil blåse friskt rundt ørene dine dersom du lar den 5,7-liters store V8 motorens 353 hestekrefter og 479 Nm med dreiemoment gjøre jobben med alle sluser åpne hersker det liten tvil om. For Chrysler 300 Hemi C har en toppfart på 257 kilometer i timen og sprinter fra 0 til 100 kilometer i timen på 5,9 sekunder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arvet fra Mercedes-Benz har Chrysler 300 Hemi C også gjort, for på lik linje med Mercedes store V8 og V12 motorer stenger også 300 Hemi C av sylindrer den ikke har bruk for – for eksempel når du ligge å cruiser på motorveien.

Skinn og gjennkjenning av fingeravtrykk

Interiøret er naturligvis drapert i skinn og pyntet opp med enkelte plankebiter fra Californias valnøttrær. Konseptbilen var dessuten utstyrt med stemmestyring av radio, klimaanlegg, bilens – og ikke minst hjemmets – sikkerhetssystem. En bærbar datamaskin, som er plassert i bagasjerommet, lar deg motta og sende e-post og gir det internett tilgang slik at du kan sjekke vær og føreforhold. Forsikringsselskapene får også sitt, gjennom at 300 Hemi C er utstyrt med en skanner som leser fingeravtrykket ditt og sammenlikner det med fingeravtrykket som du tidligere har lagret i bilen hjerne. Dermed skulle Chrysler 300 Hemi C være umulig å stjele – selv om den stjal mange hjerter da den ble avduket i dag…

Tilbake til nyhetsoversikten fra Detroit