Foto: Autofil
Foto: AutofilVis mer

Chrysler Grand Voyager (2001)

Chrysler var først ute og lanserte allerede i 1983 en helt ny klasse - flerbruksbil. Men underveis har kvaliteten vært varierende, prisene fallende og mulighetene mange til å gjøre et alvorlig kupp!

Allerede på 70-tallet begynte amerikanerne å sysle med ideen om en flerbruksbil. Her i Norge hadde den for alvor sin storhetstid på midten av 90-tallet. Stikkordet var avgiftsgunstig kombibil. Egentlig ment for håndverkere, men elsket av barnefamilier selv om bakseteplassen var snau. Men det ble også solgt en del sjusetere som man kan finne billig.

LES OGSÅ:

Typiske konkurrenter er Ford Galaxy/Seat Alhambra/VW Sharan, Peugeot 806 og Toyota Previa.Her er setene faste og designet på interiøret sladrer om tysk inspirasjon. I dag ser det litt kjedelig ut, men det funker greit og har ikke den harde plasten du finner hos noen konkurrenter. Ergonomien er bra. Fargene er noe utdatert, men det er lite slitasje å se. Baksetene lar seg enkelt folde ned og bagasjerommet tar imot fra 548 til 1512 liter.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

På veien er det en meget god flyt. Understellet er noe gammeldags, men komforten er satt i høysetet. Vogna er høyreist og krenger mer enn mange av konkurrentene. Den største ulempen er den daffe motoren, en 2,4-liters firesylindret motor med 147 hester. 0-100 km/t går på 16 sekunder, og toppfarten ligger på 177 km/t. Den blir fort tam i denne vektklassen, i alle fall kombinert med en utrolig masete automatkasse. Velg heller en 3,3-liters V6 eller gå for diesel!

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Interiør
Kjedelige farger, men lite slitt interiør. Kvalitetsfølelsen virker bedre på konkurrentene, og vi savner flere oppbevaringsrom. Skyvedører gir enkel adkomst til passasjeravdelingen. Setene gir god støtte og selv bakover i rekkene sitter voksne godt og komfortabelt. To gode og separate bakseter og hel benk bak. Bagasjerommet rommer fra 580 til 4680 liter.

Oppsummering
Voyager har hatt et gedigent verditap, og kvaliteten har vært frynsete. Men fra 2001 har Chrysler tatt seg i nakkeskinnet. Voyager har enormt med plass og er komfortabel på veien. Er du flink å prute, kan du gjøre et sabla bra kjøp.

Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil

Testresultat

Chrysler Grand Voyager (2001)

God plass, komfortabel og familievennlig

Ikke feilfri, masete automatkasse og svak motor

Se alle våre tester