Chevy utfordrer PT Cruiser

HHR er praktisk nostalgi i Chevrolet-drakt, og det er mer en størrelsen som viser at Chrysler PT Cruiser har stått modell for utviklingen av produktspekteret.

Chevy utfordrer PT Cruiser

Chevy utfordrer PT Cruiser

  1. Store bilder!
Chevy utfordrer PT Cruiser
Chevy utfordrer PT Cruiser


Selv om Chevrolet HHR ikke ser like mye ut som et custombygg som PT Cruiser, er det lett å tro på at biler fra 40-tallet har gitt inspirasjon til designerne. Bilen er kanskje hakket mer nostalgisk enn konkurrenten, og spesielt de store skjermene gjør at HHR likner mye på gamle store stasjonsvogner. En Suburban fra 1949 har da også vært forbilde.

Småbil

Småbiler blir mer og mer interessant på det amerikanske markedet, og HHR regnes faktisk som en småbil. En 443 centimeter bil med god plass til fem personer og bagasje vil i Norge være en fleksibil i Touran-klassen.

PT Cruiser overrasker nok mange med god og praktisk plass innvendig. Det ser ut som også Chevrolet har prioritert det praktiske, blant annet kan ryggen på passasjersiden foran legges ned slik at lange gjenstander får plass. Som konkurrenten har også HHR en solid hattehylle som kan brukes som gulv i et bagasjerom som blir flatt helt frem til hanskerommet.

Store motorer

Det er motorer med store volumer som skal til på det amerikanske markedet, og i HHR er det en 2,2-liter og en 2,4-liter som skal gi fornøyde kunder. 2,2-literen yter 140 hestekrefter ved 5.400 o/min og stiller med 207 Nm ved 4.000 o/min. 2,4-literen serverer 170 hestekrefter ved 6.000 o/min og 235 Nm ved 4.400 o/min. Sistnevnte er det mulig det kommer en turboversjon av etter hvert.

Begge motoren kan leveres med enten en femtrinns manuell girkasse eller en firetrinns automatgirkasse. Det er kun biler med automatgir som leveres med antispinn.

LS og 1LT har FE1, på 2LT er det FE3

Det er av og til effektivt med forkortelser, men for mange gjør dekodingen så tidkrevende at det er like greit å skrive det fullt ut. Det den kryptiske overskriften på avsnittet betyr er at det kun er med den største motoren at du kan velge mellom sportslig eller komfortabelt understell, med for den minste motoren er det komfort som gjelder.

I Europa skal Daewoo skifte navn til Chevrolet, og nye modeller vil markedsføres som Chevroleter. Om HHR vil dukke opp i Norge er foreløpig litt usikkert, men i USA vil den komme i salg i løpet av sommeren.

Store bilder av Chevrolet HHR

Her finner du mer Chevrolet-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder