Chevrolet skal friste samme publikum som Opel. Foto: Chevrolet
Chevrolet skal friste samme publikum som Opel. Foto: Chevrolet Vis mer

Chevrolet viser Trax

Små-SUV'en Trax er Chevrolet sitt svar på Opel Mokka. Trenger vi den?

Publisert
Sist oppdatert

Markedet tapetseres nå av små firehjulstrekkere. Segmentet har eksplodert på registreringsstatistikken, og lite tyder på at det skal gå en annen vei enn opp i tiden som kommer.

Les også: Chevrolet var ikke død

Mitsubishi ASX var bilen som kan betegnes som startskuddet i fjor. Slektningene Peugeot 4008 og Citroën C4 Aircross er rett rundt hjørnet. Men nå er det flere som ønsker å melde seg på i kampen om de samme kundene.

Trax = Mokka

Opel har allerede vist oss Mokka, en bil som i utgangspunktet er en omdøpt Buick Encore, men GM har ikke tenkt å la det bli med det. Uansett hvordan man vender og vrir på det, så har GM størst forkjærlighet for sine amerikanske merker, så bilen skal selvfølgelig lanseres i Europa under Chevrolet-logoen. Trax blir modellnavnet.

Trax var for øvrig navnet på en av konseptbilene som Chevrolet viste oss i 2007. Da var den riktig nok ingen SUV, men Chevrolet syns navnet var for godt til å forkaste det.

Få med deg: Opel Mokka

Ny importør

Det er den nye Chevrolet-importøren i Råde som skal distribuere bilen i Norge, men først skal bilen vises for en hel verden på bilutstillingen i Paris. Noen stor nyhet er den derimot ikke, ettersom både Buick og Opel har vist sine versjoner.

Same, same...

Opel Mokka byr på den samme lille innpakningen som Trax. Foto: Per Ervland
Opel Mokka byr på den samme lille innpakningen som Trax. Foto: Per Ervland Vis mer


Denne trioen blir med andre ord GM’s svar på det som PSA-gruppen viser sammen med Mitsubishi. Én bil, tre emblemer. I fremtiden er det heller ikke usannsynlig at vi kan risikere å få se én bil ha seks forskjellige emblemer. GM og PSA-gruppen har som kjent inngått en allianse, et samarbeid som skal gi synergier i nettopp små biler.

Det som skiller PSA-trioen fra GM-trioen er at førstnevnte har delt eierskap. GM-trioen har samme selskap som spytter ut tre versjoner fra egne rekker.

Tips: Kult utstyr i GM's mini-SUV

Mye nytt

Før Trax får slippe til på det europeiske markedet våren 2013, skal Chevrolet først lansere både Malibu og Cruze stasjonsvogn. Sistnevnte skal for øvrig prøvekjøres allerede i slutten av juni, og er noe av det mer spennende som har kommer fra Chevrolet for det norske markedet på mange år.

Les også: Opels form i fremtiden

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer