Chevrolet var ikke død

En ny importør skal satse videre på de koreanske bilene med det amerikanske navnet.

Chevrolet Europe 2011 modellrekke.
Chevrolet Europe 2011 modellrekke. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Norge har Chevrolet som nybil ligget brakk den senere tiden, men nå får de en ny importør. Importøren som sist satset på merket, Motor Gruppen AS, har innsett at det blir vanskelig å tjene penger på et merke uten de riktige modellene på plass. Nå er det samme selskap som drifter SsangYong Norge AS og Daf Norge AS i Råde som skal satse på koreanske biler med amerikansk navn. Et nytt selskap er opprettet for oppgaven, Chevrolet Norge AS.

Chevrolet var engang GMs førstemerke, og var i sin helhet fullt og helt synonymt med moderselskapet. Så kjøpte GM Daewoo i 2001. Daewoo var ikke et godt nok varemerke for GM, som i det europeiske markedet valgte å endre navnet på bilene fra Daewoo til Chevrolet. Dette lød langt fra som god musikk i ørene på amcar-entusiastene, og resten av markedet stusset også på det mange var en voldtekt av navnet Chevrolet.

Markedstilpasning

GM forteller i ettertid om hvilken suksess dette ble, blant annet ved å vise til oppgangstallet i antall solgte biler for Chevrolet. Sannheten er at statistikk må tydes, og veksten for enkeltbilene er på langt nær så overveldende som GM forsøker å få det til, om vi ser på det samlede salget av Daewoo og GM før sammenslåingen. Dette betyr ikke at den norske importøren ikke kan få merket få fote i Norge. Det eneste som skal til er modeller som markedet vil ha, og de kan komme.

Mangler storselgeren

Den forrige importøren, Motor Gruppen AS, satt lenge og ventet på Chevrolet Volt. Entusiasmen var på et tidspunkt stor, men et merke kan ikke overleve på én modell alene. Spark lot de forbigå i stillhet, ettersom den hadde en motor som ikke var veldig CO2-vennlig.

50 forandlere på sikt

Heidi E. Bergseng representerer den nye importøren, og har stor tro på Volt. Hun kan likevel ikke si noe om modellprogrammet de kommer til å satse på, men bekrefter at det i første rekke er snakk om de koreanske modellene fra Chevrolet. Bergseng forteller videre at driften skal skje gjennom et eget selskap, Chevrolet Norge AS, og driftes under samme paraply som deres øvrige selskaper Daf Norge AS og SsangYong Norge AS.

Forhandlerapparatet på foreløpig 30 forhandlere skal være på plass i løpet av første halvdel av 2012.

For tiden består bilparken fra Chevrolet for Europa av følgende biler:

Chevrolet Volt
Chevrolet Spark
Chevrolet Aveo
Chevrolet Cruze
Chevrolet Captiva
Chevrolet Orlando
Chevrolet Camaro
Chevrolet Corvette