Foto: Autofil
Foto: AutofilVis mer

Chevrolet Tahoe (2003)

Hvis gedigen amerikaner med V8 og enorme cruise-egenskaper er greia, bør Chevrolet Tahoe være midt i blinken. Nå ligger de ikke så gæærnt i pris heller!

Bilen er over fem meter lang, to meter bred og litt over 2,4 tonn tung. Den har 5,3-liters V8 bensinmotor på 273 hk og 427 nm i dreiemoment. Alt ved denne bilen er stort! Men hvordan er det å kjøre en så svær bil? Faktisk ikke så ille som en skulle tro!

LES OGSÅ:

Den har meget god kjørekomfort og er veldig retningsstabil. Styringen er ikke kjempepresis, og den liker seg best på rettstrekkene. Typisk amerikansk, med andre ord. Motor og girkasse jobber bra sammen, og greier å flytte skuta fra null til hundre på litt over 10 sekunder. Imponerende!

Interiør
Amcar-entusiaster kaller ofte japanske biler for plastbiler. Men det brukes sannsynligvis mer plast i en Tahoe (av type tynn og hard) i ett stk Tahoe enn i hele årsproduksjonen til f.eks Subaru… Skinnsetene er myke og har en helt overlegen sittekomfort. Den har også det meste av utstyr: Stor stereo fra Bose, elektriske seter med minne, elektrisk justerbare pedaler og så videre. Det er ikke verdens mest innovative interiør, men alt er funksjonelt, oversiktlig og greit. Bagasjerommet er digert; det du ikke får med deg her, er ikke ment for å fraktes i bil…

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Oppsummering
Som ny var det håndverkere, entreprenører og bønder som kunne trekke fra momsen i regnskapet som var storkundene. Tahoe er fortsatt en populær bil, ikke helt uten grunn. Til tross for å være en nisjebil, har den mye å by på. Den har (nesten) like god plass som en HiAce, omtrent like god framkommelighet som en traktor, og komfort og utstyrsnivå på linje med en påkostet personbil.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På bruktmarkedet varierer prisene stort avhengig av årsmodell, kilometerstand osv. De fleste ble registrert som toseters lastebil, eller varebil. Men om ikke lenge kan du sette i bakseter gratis… Da har du en billig og rå amerikansk familiebil. Bare husk å sette av penger til drivstoff…

Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil

Testresultat

Chevrolet Tahoe (2003)

Sitter høyt og trygt, solid motor/drivverk

Forbruk og plastfølelse i interiør

Se alle våre tester