Chevrolet med Corolla-konkurrent

Chevrolet viser en ny sedan i kompaktklassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sedaner i kompaktklassen er fortsatt ganske sjelden kost her til lands, men noen kjente navn finner vi likevel i denne klassen. Både Toyota Corolla og Volkswagen Jetta er fine biler som ikke står tilbake for sine kombisøsken ved navn Auris og Golf. Også nye Mitsubishi Lancer Sports Sedan faller inn blant disse bilene.

Nå skal altså Chevrolet også prøve seg. Bilen heter Cruze og er 460 centimeter lang. Det er noe lengre enn de andre i denne klassen.

Her kommer jeg

Designmessig gjør den også inntrykk, mest på grunn av den digre, svulmende grillen og de store frontlyktene. På sidene preges Cruze av en ganske skarp skulderlinje som ender i noen solid dimensjonerte baklykter. Totalt sett virker den kanskje litt klumpete, men det får den også til å fremstå litt større enn den egentlig er. Og særlig diskré er den ikke.

Tre motorer

 Foto: Chevrolet
Foto: Chevrolet Vis mer

Chevrolet med Corolla-konkurrent

  1. Store bilder av nye Chevrolet Cruze


Motormessig kommer det to bensinmaskiner og én dieselmotor. De to førstnevnte er en 1,6-liter med 112 hester og en 1,8-liter med 140 hester. Dieselmotoren er litt kraftigere med et slagvolum på 2,0 liter og en ytelse på 150 hestekrefter og 320 newtonmeter. To girkasser blir for øvrig tilgjengelige, en manuell femtrinnskasse og en sekssteget automatkasse.

Mars

Chevrolet Cruze skal vises på bilutstillingen i Paris i oktober. Tilgjengelig for norske kunder blir den tidlig på vårparten neste år.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Chevrolet-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!